Microsoft ja pilvipalvelu Agawi yhteistyöhön Windows 8 -pelien streamauksessa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Microsoft ja pilvipalvelu Agawi yhteistyöhön Windows 8 -pelien streamauksessa
Pelejä pilvipalvelustaan tarjoava Agawi eli entinen iSwifter ilmoitti tänään yhteistyöstä Microsoftin kanssa. Yhtiöiden tarkoituksena on tuoda streamattavat pelit kaikille Windows 8 -laitteille syksyn aikana. Agawi lupaa palvelustaan löytyvän kaikkea Facebookin sosiaalisista peleistä aina isoihin AAA-tason julkaisuihin.

Agawin palvelu perustuu Microsoftin omaan Windows Azure -pilvialustaan, joka Microsoftin mukaan helpottaa pelintekijöiden urakkaa ja tarjoaa suorituskykyä raskaillekkin peleille. "Windows Azure ja Agawi 2.0 mahdollistaa raskaat ja näyttävät pelit, jotka ovat helposti saatavila useilla eri laitteilla ja joiden lataaminen on nopeaa", kommentoi Microsoft-pomo Walid Abu-Hadba. "Pelaajille Windows 8 tarjoaa nopean ja sujuvan pelikokemuksen, joka lisäksi laajentaa pelaamiseen käytettyjen laitteiden valikoimaa."

Agawi on aiemmin tarjonnut lähinnä flash-pohjaisia pelejä iPadeille iSwifter Games Browser -nimellä. Palvelu on kerännyt nopeasti suosiota ja alustan toisen Agawi 2.0 -version myötä tuki laajenee Windows- ja Android-laitteisiin.


Laitekannan muuttuessa vauhdilla perinteiseistä tietokoneista erilaisiin kannettaviin kokoonpanoihin, useat yritykset ovat pyrkineet tuomaan verkon kautta pelattavat pelit heikkotehoisempiinkin laitteisiin. Tähän mennessä menestys on ollut vielä vaatimatonta ja esimerkiksi OnLive, joka on yksi alan pioneereista, oli yritysoston kohteena yhtiön tehtyä raskaita tappioita. Silti esimerkiksi AMD on investoinut CiiNOW-yritykseen, joka Agawin, Gaikain ja OnLiven ohella on yksi alalle pyrkivistä yhtiöistä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4486 Vapaata keskustelua
Videoketju 349 Vapaata keskustelua
selaimen jatkuvat evästeiden ilmoitukset 5 Vapaata keskustelua
Uusi setuppi ei postaa 5 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2133 Vapaata keskustelua
node.js prosessi (win8) ja monistuva Crwindowsclientservice.exe, onko virus ja mitä teen? 8 Virukset ja haittaohjelmat
Konepaketti toimistokäyttöön, 600€ 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1083 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
FinVip tili 75 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Data Talli 12 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Näytä lisää viestejä