VIA:lta kilpailija Rasberry Pi -minitietokoneelle

Kirjoittaja Janne Häyrynen, | Kommentteja (1)

VIA:lta kilpailija Rasberry Pi -minitietokoneelle
VIA on julkaissut uuden energiatehokkaan neliydinsuorittimella ja DirectX 11 -tuella varustetun 'tietokone piirilevyllä' -ratkaisun. Se on suunnattu esimerkiksi sulautettuihin järjestelmiin ja muihin ultrakompaktia tietokonetta vaativiin sovellutuksiin, kuten terveysteknologian tai logistiikan alalle.

Immersiivisiin grafiikkaympäristöihin soveltuvaa 3D-näyttöteknologiaa tukeva EPIA-P910 Pico-ITX -kokoluokan järjestelmälevy sisältää gigahertsin neliydinsuorittimen, sekä VIA:n viimeisimmän mediasuorittimen. Kyseessä on hieman Rasberry Pi -minitietokonetta vastaava tuote, joskin ominaisuuksiltaan monipuolisempi ja tästä syystä myös kooltaan hieman suurempi. Lähinnä harrastajille suunnattu Rasberry Pi on ominaisuuksiltaan riisutumpi, kun VIA tarjoaa enemmän tehoa ja monipuolisia ominaisuuksia vaativaankin tuotantokäyttöön.

Mediasuoritin tarjoaa laitteen takapaneelin kautta HD-tasoisen äänilähdön sekä HDMI- ja VGA-näyttöliitännät. Laitteen takana on myös gigabitti-ethernet verkkoliitäntä sekä kaksi USB 3.0 -porttia. Järjestelmä tukee 1333 megahertsin DDR3-muistia 8 gigatavuun asti.


Lisäksi laitteen mediasuoritin sisältää tehokkaan Chromotion 5.0 HD-videon purkajan, joka tarjoaa monipuolisia videokuvan suodatus- ja jälkikäsittely-ominaisuuksia, yhdessä H.264, MPEG-2, VC-1 ja WMV9 -koodekkien kanssa. Laite pystyy tuottamaan kuvaa jopa 1080p-tarkkuudella ilman merkittävää kuormaa keskussuorittimelle. HD audio-koodekki toistaa stereona 24-bittistä ääntä 192 kilohertsin taajuudella.

Pieneen virrankulutukseen tähtäävä järjestelmä sisältää I/O-liitäntöjä piirilevyllä monipuolisesti. Laite tukee aikaisemmin mainittujen liitäntöjen lisäksi esimerkiksi kuutta USB 2.0 -porttia, rinnakkaisporttia, SMBus-, PS/2-, audio- ja LVDS1-liitäntämahdollisuuksia. Lisäksi levyllä olevat päätteet tarjoavat 4 paria DIO-liitäntöjä (digitaalinen sisään/ulostulo), sekä kaksi UART-sarjaliitäntää.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

Moilane
Moilane
Ohhoh. Näitähän rupeaa ropisemaan kuin sieniä sateella. Toivottavasti hinta ei tule olemaan liian korkea.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Konepaketti toimistokäyttöön, 600€ 1 Uutta tietokonetta ostamassa
node.js prosessi (win8) ja monistuva Crwindowsclientservice.exe, onko virus ja mitä teen? 4 Virukset ja haittaohjelmat
Biisiketju 4483 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2132 Vapaata keskustelua
FinVip tili 75 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Data Talli 12 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Voiko häirikköviestejä estää? 10 Android -keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 36 PC:n pelit
Videoketju 348 Vapaata keskustelua
Uusi läppäri opiskelijalle 3 Uutta kannettavaa ostamassa
Näytä lisää viestejä