Piirivalmistaja investoi 10 miljardia dollaria, Apple asiakkaana

Kirjoittaja Janne Häyrynen,

Piirivalmistaja investoi 10 miljardia dollaria, Apple asiakkaana
Kiinalaisen Economic Daily Newsin mukaan TSMC on ilmoittanut laitetoimittajilleen käyttävänsä ensi vuonna 10 miljardia dollaria pääomamenoihin. Rahamäärä viittaa siihen, että TSMC on selvittänyt 20nm tuotantoprosessiin liittyviä ongelmia, jota myös Applen seuraavan sukupolven suorittimien kerrotaan käyttävän.

Applen on kerrottu lähettäneen 200 suunnitteluinsinööriä Taiwaniin auttaakseen TSMC:tä perehtymään Applen seuraavan sukupolven suoritinsuunnitelmiin. Suorittimien pilottivaihe TSMC:llä alkaa vuoden 2013 ensimmäisellä puolikkaalla ja tuotantovaihe jälkimmäisellä vuosipuolikkaalla.

Digitimes uutisoi hiljattain, että myös muistivalmistaja Micronin toimitusjohtaja Mark Durcan on ilmaissut kiinnostuksensa yhteistyöhön TSMC:n kanssa. Tietolähteet arvioivat että Micron ja TSMC alkaisivat kehittää integroituja piirejä uudella 3D-menetelmällä, jossa hyödynnetään piisirulla olevaa tilaa myös pystysuunnassa.


Micron haluaa laajentua valmistamaan myös SSD-asemia, "hybrid memory cube" eli HMC-tuotteita, muistiohjaimia ja jopa laitteisto/ohjelmistoratkaisuja. Micron on parhaillaan yhdistymässä Elpida Memoryn kanssa, ja tärkeimpiä tuotantokumppaneita ovat Inotera ja Rexchip Electronics.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4481 Vapaata keskustelua
Voiko häirikköviestejä estää? 9 Android -keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 36 PC:n pelit
Videoketju 348 Vapaata keskustelua
Uusi läppäri opiskelijalle 3 Uutta kannettavaa ostamassa
Uusi poweri 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Elokuvia 24 Vapaata keskustelua
Android 10, OP mobiili ja koko näytön tila? 4 Android -keskustelu
USB adapteri kovalevyyn 7 Kannettavat tietokoneet
Hp kannettava Win 10 Videoeditori ei toimi 15 Kannettavat tietokoneet
Näytä lisää viestejä