Piirivalmistaja investoi 10 miljardia dollaria, Apple asiakkaana

Kirjoittaja Janne Häyrynen,

Piirivalmistaja investoi 10 miljardia dollaria, Apple asiakkaana
Kiinalaisen Economic Daily Newsin mukaan TSMC on ilmoittanut laitetoimittajilleen käyttävänsä ensi vuonna 10 miljardia dollaria pääomamenoihin. Rahamäärä viittaa siihen, että TSMC on selvittänyt 20nm tuotantoprosessiin liittyviä ongelmia, jota myös Applen seuraavan sukupolven suorittimien kerrotaan käyttävän.

Applen on kerrottu lähettäneen 200 suunnitteluinsinööriä Taiwaniin auttaakseen TSMC:tä perehtymään Applen seuraavan sukupolven suoritinsuunnitelmiin. Suorittimien pilottivaihe TSMC:llä alkaa vuoden 2013 ensimmäisellä puolikkaalla ja tuotantovaihe jälkimmäisellä vuosipuolikkaalla.

Digitimes uutisoi hiljattain, että myös muistivalmistaja Micronin toimitusjohtaja Mark Durcan on ilmaissut kiinnostuksensa yhteistyöhön TSMC:n kanssa. Tietolähteet arvioivat että Micron ja TSMC alkaisivat kehittää integroituja piirejä uudella 3D-menetelmällä, jossa hyödynnetään piisirulla olevaa tilaa myös pystysuunnassa.


Micron haluaa laajentua valmistamaan myös SSD-asemia, "hybrid memory cube" eli HMC-tuotteita, muistiohjaimia ja jopa laitteisto/ohjelmistoratkaisuja. Micron on parhaillaan yhdistymässä Elpida Memoryn kanssa, ja tärkeimpiä tuotantokumppaneita ovat Inotera ja Rexchip Electronics.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Android 11 Google Play - Missä on lista sovelluksista, jotka poistettu tililtä? 1 Android -keskustelu
Videoketju 392 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4893 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 67 Windows -ongelmat
Kiinalainen tietoturva 6 Android -keskustelu
M.2 kovalevy HP:n koneeseen 20 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Kannettava ei käynnisty ollenkaan 10 Kannettavat tietokoneet
Pelejä ilmaiseksi 67 PC:n pelit
Windows 10 - Keskustelu 1222 Windows -ongelmat
Miten lisätä palvelu kännyyn? 1 Android -keskustelu
Näytä lisää viestejä