Nykymuotoisen kannettavan tietokoneen keksijä kuoli

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Nykymuotoisen kannettavan tietokoneen keksijä kuoli
Nykymuotoisen kannettavan tietokoneen keksijä Bill Moggridge on kuollut. Hän oli kuollessaan 69-vuotias.

Teollisen muotoilun parissa työskennellyt Moggridge keksi yhdistää simpukkaa muistuttavan rakenteen tietokoneeseen (näyttö taittuu näppäimistön päälle) vuonna 1979. Hän oli tuolloin töissä amerikkalaisella Grid Systemsillä ja Yhdysvaltain armeija sai kunnian olla ensimmäinen uutta laitetyyppiä käyttänyt taho.

Grid Compass -nimen saanut tietokone näyttää nykymittapuulla varsin kömpelöltä, mutta ainakin sitä saattoi kuljettaa omassa salkussa (n. 40x30 cm). Sen kuljettaminen oli siis kohtalaisen vaivatonta, mutta korkean hinnan vuoksi tavalliset tallaajat eivät voineet ostaa sitä (8 150 dollaria). Gridissä ei ollut lainkaan akkua, joten se oli oltava käytön aikana kiinni seinässä.

Bill Moggridgestä voi lukea lisää muiden muassa New York Timesin, BBC:n ja The Guardianin artikkeleista. Jo itse tietokone kiinnostaa enemmän, niin speksit löytyvät täältä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista