Heikko PC-kysyntä sai Intelin antamaan tulosvaroituksen

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Heikko PC-kysyntä sai Intelin antamaan tulosvaroituksen
Intel on ilmoittanut, että odotettua heikkoman PC-kysynnän vuoksi yhtiö ei tule saavuttamaan aiemmin ennustettua tulosta kuluneella neljänneksellä.

Asiasta uutisoivan uutistoimisto Reutersin mukaan varoitusta osattiin odottaa, sillä Intelin isoimmat asiakkaat kuten HP ja Dell ilmoittivat jo aiemmin PC-kysynnän hiipumisesta. Silti Intelin ennustama jopa kahdeksan prosentin lasku liikevaihdossa yllätti analyytikot.

Tablettien ja älypuhelinten korvatessa perinteisemmän tietokoneen yhä useammin, Intelin sirujen kuluttajamyynti ollut laskusuuntaista jo pidempään. Silti Intel on takonut pitkään ennätystuloksia hyvin kulkeneen yritysmyynnin avulla, mutta nyt myös vanha kasvun veturi on alkanut hyytyä. Intel ennustaa liikevaihdon asettuvan kolmannella neljänneksellä 13,2 miljardiin dollariin (plus miinus 300 miljoonaa) kun aiemmin liikevaihdoksi ennustettiin 13,8 - 14,8 miljardia dollaria.


Intel on luottanut prosessoreiden kysynnän kasvavan taas vuoden loppua kohden, kun Microsoft julkaisee uuden Windows-version. Uusi Windows on perinteisesti saanut Intelin myynnin kasvuun, mutta Reutersin haastattelemien analyytikkojen mukaan vaikutus saattaa tällä kerralla olla odotettua pienempi.

Maailmantalouden epävarmojen näkymien lisäksi laitevalmistajat eivät ole täyttäneet varastojaan uudella raudalla entiseen malliin. Sen sijaan valmistajat odottelevat merkkejä vauhdilla yleistyvien tablettien ja Windows 8:n myötä saapuvien hybridilaitteiden menekistä, eikä kukaan ole valmis sitoutumaan tiettyihin laiteluokkiin ennen kuin nähdään mikä kuluttajia alkaa kiinnostaa.

Intelin vuosittainen kehittäjätapaaminen Intel Developer Conference pidetään ensi viikolla. Tapahtumassa Intelin odotetaan esittelevän laajemmin yhtiön seuraavan sukupolven Haswell-prosessoreita, jotka kuluttavat entistä vähemmän tehoa ja sopivat siksi hyvin kevyemmissä kannettavissa laitteissa käytettäväksi.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

teme565
teme565
On kyllä jotenkin surkuhupaisaa, että tämän kokoinen yhtiö voivottelee sitä, jos nyt likemmäs 15 miljardin kvartaalitulos jääkin vaikka miljardin ennakoitua alhaisemmaksi.
Mutta joo, sijoittajien takiahan näitä itkuvirsiä tehdään ettei tule mitään sanomista jäljestäpäin.
surfferi
surfferi
Quote:
On kyllä jotenkin surkuhupaisaa, että tämän kokoinen yhtiö voivottelee sitä, jos nyt likemmäs 15 miljardin kvartaalitulos jääkin vaikka miljardin ennakoitua alhaisemmaksi.
Mutta joo, sijoittajien takiahan näitä itkuvirsiä tehdään ettei tule mitään sanomista jäljestäpäin.
Näillä itkuvirsillä on sitten hyvä (syy) korotella hintoja, mitä se onkaan seuraavan nk. sukupolven tuotteissa, ellei AMD pääse jaloilleen riittävän tiukalla tuotteella, sama juttu taitaa päteä lähes kaikkeen tällä pallolla.

Jos nyt sattuis pyyhkäsee Intellin ohi jollakin konstilla on varmaan hinnat korkeemat kun Intelillä mutta onhan se tajuttava että parempi maksaa enempi yleensä toki poikkeuksiakin löytyy, mutta tuskin kyseisessä vaiheessa koska AMD.llä alkaa olla ilmeisesti aika kova tappoi putki nyt valloillaan, vai onko todellisuudessa sen tietävät herrat siellä tuoleillaan käsittääkseni parhaiten.

Mutta sijoitus touhuilun takia on jo muistaakseni jostain lukemani mukaan kenkä heilunut.

Ketkä maksaa sijoittajien huippukallista elämistä, se kuluttaja ja tavallinen duunari se hiton herrojen shakkinappula että "herra sijoittaja" saa kävellä käärmeen-nahka kengissä, ja muissa tärkeissä jutuissa.

Maailman meno on yhtä h.pelleilyä ainakin 85%.sti näissä ns. hyvinvointi valtioissa, jottain tarttis tehrä juu, niellä se p.kamuki pohjia myöten ja näytellä tyytyväistä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Windows 10 - Keskustelu 1223 Windows -ongelmat
Biisiketju 4932 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 84 Windows -ongelmat
hot spot ongelma pc:n kanssa 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
YLE Areena ongelma 76 Televisiot
Win11 upgrade-päivitys vai uusi kone? 11 Uutta tietokonetta ostamassa
MIKÄ NETTIYHTEYS PERUSKÄYTTÖÖN? 37 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1135 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
koneen päivitystä 5 Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä
Deskjet 500 ajuri win 7 2 avast! - Tuki ja keskustelu
Näytä lisää viestejä