Amazon julkaisi uusia Kindle-lukulaitteita ja Kindle Fire HD -tabletit

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (6)

Amazon julkaisi uusia Kindle-lukulaitteita ja Kindle Fire HD -tabletit
Amazon on tänään julkaissut kasan uusia Kindle-tuotteita kilpailemaan Applen iPadin ja Googlen Nexus 7:n kanssa.

Amazonin halvinta tarjontaa edustaa puhtaasti e-lukulaitteeksi tarkoitettu Kindle, joka irtoaa USA:ssa 69$ hintaan, eli hintaa tiputettiin edellisestä mallista kympillä. Muilta osin 6" kokoinen e-lukija on identtinen edeltävän version kanssa, mutta Amazonin mukaan uudessa versiossa on uusia fontteja ja tarkempi teksti.Perus-Kindlen lisäksi tarjolle tulee Kindle Paperwhite 3G-yhteydellä ja uudella tarkemmalla näytöllä (212 ppi). Paperwhite-näyttö lupaa tarkkuuden lisäksi myös entistä parempaa kontrastia. Uusi Kindle on vain 9,1 mm paksu ja painaa n. 212 g. Kindle Paperwhite tulee myyntiin lokakuun alussa 119$ hintaan WiFillä ja 179$ 3G:llä.
Myös nykyisen Kindle Firen sisuskalut saivat päivitystä entistä nopeamman prosessorin ja kaksinkertaisen RAM-muistin muodossa. Lisäksi laitteen akkukesto on entistä pitempi. Fire on Amazonin halvin värinäytöllinen tablet, joka käyttää muokattua Android-käyttöjärjestelmää Amazonin palveluilla varustettuna. Hintaa 7-tuumaisella tabletilla on vain 159$, eli 40$ vähemmän kuin entisellä Kindle Firella.


kuva: The Verge


Kindle Fire saa myös isoveljen, jonka speksit ovat jo kilpailukykyiset muiden Android-tablettien kanssa. Kindle Fire HD käyttää 8,9" 1920x1200-resoluution IPS-näyttöpaneelia, johon on istutettu laminoitu kosketuspinta joka Amazonin mukaan vähentää heijastuksia 25%. Sisukaluina toimii Texas Instrumentsin uusi OMAP 4470, joka päihittää muun muassa Nvidian Tegra 3:n suorituskyvyssä. Amazon on mahduttanut tablettiin myös stereokaiuttimet Dolby Digital Plus -tekniikalla. Mukana on myös MIMO-kaksoisantennit, joiden on tarkoitus parantaa WiFi-kuuluvuutta. Tallennustilaa Kindle Fire HD:ssa on 16 Gt.Kindle Fire HD 7" tulee myyntiin syyskuussa huokealla 199$ hinnalla, ja 8,9" 1920x1200 versio marraskuussa hintaan 299$. Tarjolle tulee myös 4G LTE versio 32 Gt muistilla 499$ hintaan. Amazonin laitteet nojautuvat vahvasti yrityksen verkkokauppaan, ja näin ollen tuotteiden myynti tapahtuu vain maissa joissa Amazon tarjoaa palveluitaan, eli Suomessa niitä ei toistaiseksi nähdä myynnissä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

6 kommenttia

xMASAx
xMASAx
toi 8,9" versio vaikuttaa mahtavalta hintaansa nähden :o
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Kindle reader white vaikutti todella mielenkiintoiselta laitteelta, mutta kyllä närästää, jos ja kun näitä ei "suostuta" Suomeen myymään, kuten tapana näyttää olevan. Värillinen e-ink antaa odottaa itseään, mutta jo wanhan mallinen e-ink readeri oli miellyttävä lukea ja kun tarkkuus vain paranee, niin ei voi pahasti moittia.
johtaja59
johtaja59
Quote:
Fire on Amazonin halvin värinäytöllinen tablet, joka muokattua Android-käyttöjärjestelmää, joka on rajoitettu enimmäkseen Amazonin omiin palveluihin.

Melkoinen virkehirviö.

Nämä kyllä pistää hinnoilla kovasti kampohin muihin tablet valmistajiin nähden ja jos pelkkää e-lukulaitetta etsii, niin ei tarvitse muita harkita (Jenkeissä siis).
Eriol
Eriol
Virkehirviö taltutettu, kiitoksia huomautuksesta.

Amazon on kyllä kova kilpailija Applelle niillä markkinoilla joilla se toimii. Toisaalta onhan Apple ja Googlekin joiltain osin rajoittunut palvelutarjonnaltaan enimmäkseen jenkkeihin. Amazonin tabletin ostaessa vaan lukkiutuu kaikkein eniten juuri kyseisen firman palveluun. Tabletin saa omakustannehintaan, mutta sillä voi käyttää vain Amazonin palveluita jolla se oikeasti tekee rahansa.

Sinänsä pistää kyllä painetta Applen ja Microsoftin suuntaan tiputtaa katteita, mikä on loistava asia. Ei Amazon ole kuitenkaan ainoa näistä firmoista joka tahkoaa rahaa muullakin kuin itse laitteen myynnillä.
Q.G.I.
Q.G.I.
Uskoisin Kindle Paperwhiten vapautuvan kansainväliseen myyntiin viimeistään ensi vuoden alkupuolella, mutta Fireä saadaan vielä odotella. Eikö Amazoninkin olisi jo aika perustaa oman puljunsa Ahvenanmaalle, joka palvelisi kaikkia Pohjoismaita?
Sefriol
Sefriol
Ainakin Amazon osaa julkaista tuotteensa. Toisin kuin Motorola tai Nokia. Tosin eikös joku sanonut, ettei huonoa julkisuutta ole olemassakaan?

Noh, mielenkiintoinen pointti kyllä on se, että Kindle tulee käyttämään Androidista huolimatta Nokia Mapsia Google mapsin sijasta. Nokian kannalta hieno juttu.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
node.js prosessi (win8) ja monistuva Crwindowsclientservice.exe, onko virus ja mitä teen? 8 Virukset ja haittaohjelmat
Konepaketti toimistokäyttöön, 600€ 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1083 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2133 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4483 Vapaata keskustelua
FinVip tili 75 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Data Talli 12 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Voiko häirikköviestejä estää? 10 Android -keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 36 PC:n pelit
Videoketju 348 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä