Nvidia vihjaa Optimus-tuesta Linuxille

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Nvidia vihjaa Optimus-tuesta Linuxille
Nvidian Optimus-tekniikka saattaa vihdoin olla saamassa virallisen tuen myös Linux-järjestelmissä. Suunnitelmat Linux-tuesta kävivät ilmi Nvidian ohjelmistoinsinöörin Aaron Plattnerin viestistä Linux-kehittäjien sähköpostilistalle.

Optimus-tekniikkaa käytetään kannettavissa tietokoneissa, joista löytyy sekä Intelin integroitu näytönohjain että Nvidian erillinen näytönohjain. Optimus mahdollistaa näytönohjaimen vaihtamisen käytön aikana riippuen kunkin ohjelman graafisen tehon tarpeesta. Integroidun näytönohjaimen käyttäminen niin paljon kuin mahdollista säästää akkua kannettavissa tietokoneissa.

Plattner kertoo viestissään, että Nvidia on saanut Optimus-tekniikan toimimaan ns. proof of concept -tasolla. Viestin perusteella Optimus-tukea voitaisiin odottaa tulevissa ajurijulkaisuissa.

Nvidia ja Optimus-tekniikka saivat kesällä huomiota Linus Torvaldsin kuvailtua Nvidiaa maailman hankalammaksi yhtiöksi yhteistyön kannalta. Torvalds oli vastaamassa kysymykseen nimenomaan Optimus-tuesta ja lopetti vastauksensa keskisormen pystytykseen sekä ytimekkääseen toteamukseen "Fuck you Nvidia". Nvidia ei ole kommentoinut nopeuttiko Torvaldsin kärjekäs kommentti ajureiden kehitystyötä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista