Valve palkkaa taas väkeä laiteprojektiin

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Valve palkkaa taas väkeä laiteprojektiin
Valven työpaikkailmoitus antaa taas vihiä yhtiön aikeista siirtyä pelivalmistajasta ja myyjästä myös laitteistojen pariin. Ilmoituksen mukaan Valve on turhautunut kehityksen puutteeseen, joka vaivaa nykyisiä PC- ja Mac-alustoja. Sen vuoksi Valvella nähdään tarpeelliseksi ryhtyä korjaamaan ongelmia itse.

Työilmoituksen sanamuodot vaikuttaisivat viittaavan vahvasti Valven pyrkimyksiin ryhtyä kauppaamaan pelien lisäksi myös rautaa. "Me olemme turhautuneita nykyiseen innovaatioiden puutteeseen, joten me aiomme tehdä asialle jotain. Jopa perinteiset ohjauslaitteet kuten hiiri ja näppäimistö ovat säilyneet perusominaisuuksiltaan muuttumattomana vuosien ajan. Markkinoilla on selvästi tilausta paremmalle ja valmistajat jättävät käyttämättä paljon mahdollisuuksia hienojen käyttäjäkokemusten luomiseen", työpaikkailmoituksessa kuvaillaan Valven missiota.

Kevään mittaan Valven on kerrottu suunnittelevan omaa Steam Box -nimistä PC-rautaan perustuvaa pelilaitettaan, mutta aiemmin huhut ammuttiin alas pelkkinä tutkimus- ja tuotekehitysprojekteina. Puheet markkinoilla olevasta tyhjiöstä sekä toteamus ryhtymisestä toimintaan antaa ymmärtää, että tällä kertaa kyseessä olisi todellinen yritys kuluttajalaitteen rakentamiseen.


Alla pätkä työhakemuksesta:

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista