Windows 8:n voi päivittää vanhaan versioon ilmaiseksi

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

Windows 8:n voi päivittää vanhaan versioon ilmaiseksi
Pian julkaistavan Windows 8 -järjestelmän Pro-version voi vaihtaa ilman lisäkustannuksia vanhempaan Windows-versioon. Microsoft on pitänyt voimassa aiemmista Windows-versioista tutun käytännön, joka koskee kuitenkin vain koneiden mukana toimitettuja käyttöjärjestelmiä.

Käyttöehtojen mukaan Windows 8 Pro -versiolla varustetun koneen ostaja saa halutessaan asentaa laitteeseensa joko Windows Vista - tai Windows 7 -järjestelmän. Käyttäjän on kuitenkin hankittava asennusmedia itse. Jo yli kymmenen vuoden ikäinen, mutta silti yleinen Windows XP ei enää kuulu päivitysvaihtoehtoihin, kun Windows 7:n julkaisun aikaan sitä vielä tarjottiin käyttäjille. Yrityskäyttäjien lisenssisopimuksilla saa kuitenkin edelleen vaihtaa Windows-versiota myös XP:n.

Täysin uudenlaisen käyttöliittymän sisältävä Windows 8 on jakanut voimakkaasti mielipiteitä käyttäjien keskuudessa. Aiemmin Metro-nimellä tunnettu kosketukselle optimoitu käyttöliittymä korvaa Windowsin perinteisen Käynnistä-valikon, mutta perinteinen työpöytä on vain klikkauksen päässä sitä haluaville.

Microsoft kuitenkin yrittää työntää Windowsin uusinta versiota kotikoneisiin tarjoamalla nykyisille Windows XP, Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjille mahdollisuuden päivittää uuteen versioon noin 40 dollarin hinnalla aina ensi vuoden tammikuun loppuun saakka. Ilman aiempaa Windows-lisenssiä hinta on noin 70 dollaria. Kampanjan jälkeen käyttöjärjestelmän hinta nousee perinteisemmälle tasolle 199 dollariin.
Uusi Windows-versio julkaistaan virallisesti lokakuun 26. päivä.

3 kommenttia

jorgga
Jotain hyvää siis W8:ssakin
yamaneko
Tämä oli selvä juttu. Monet tulevat inhomaan Metroa niin paljon, että haluavat palata Windows 7:ään. Sinänsä harmittavaa koska Windows 8:ssa on paljon hyvää desktop puolella.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3. syyskuu, 2012 @ 12:19


hannibal_pjv
Tjoo. Core UI:n alla on ottanut useita askelia taas eteenpäin. UI on taas makuasia ja makuasioistahan ei pidä kiistellä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille