Windows 8:n voi päivittää vanhaan versioon ilmaiseksi

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

Windows 8:n voi päivittää vanhaan versioon ilmaiseksi
Pian julkaistavan Windows 8 -järjestelmän Pro-version voi vaihtaa ilman lisäkustannuksia vanhempaan Windows-versioon. Microsoft on pitänyt voimassa aiemmista Windows-versioista tutun käytännön, joka koskee kuitenkin vain koneiden mukana toimitettuja käyttöjärjestelmiä.

Käyttöehtojen mukaan Windows 8 Pro -versiolla varustetun koneen ostaja saa halutessaan asentaa laitteeseensa joko Windows Vista - tai Windows 7 -järjestelmän. Käyttäjän on kuitenkin hankittava asennusmedia itse. Jo yli kymmenen vuoden ikäinen, mutta silti yleinen Windows XP ei enää kuulu päivitysvaihtoehtoihin, kun Windows 7:n julkaisun aikaan sitä vielä tarjottiin käyttäjille. Yrityskäyttäjien lisenssisopimuksilla saa kuitenkin edelleen vaihtaa Windows-versiota myös XP:n.

Täysin uudenlaisen käyttöliittymän sisältävä Windows 8 on jakanut voimakkaasti mielipiteitä käyttäjien keskuudessa. Aiemmin Metro-nimellä tunnettu kosketukselle optimoitu käyttöliittymä korvaa Windowsin perinteisen Käynnistä-valikon, mutta perinteinen työpöytä on vain klikkauksen päässä sitä haluaville.


Microsoft kuitenkin yrittää työntää Windowsin uusinta versiota kotikoneisiin tarjoamalla nykyisille Windows XP, Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjille mahdollisuuden päivittää uuteen versioon noin 40 dollarin hinnalla aina ensi vuoden tammikuun loppuun saakka. Ilman aiempaa Windows-lisenssiä hinta on noin 70 dollaria. Kampanjan jälkeen käyttöjärjestelmän hinta nousee perinteisemmälle tasolle 199 dollariin.

Uusi Windows-versio julkaistaan virallisesti lokakuun 26. päivä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

jorgga
jorgga
Jotain hyvää siis W8:ssakin
yamaneko
yamaneko
Tämä oli selvä juttu. Monet tulevat inhomaan Metroa niin paljon, että haluavat palata Windows 7:ään. Sinänsä harmittavaa koska Windows 8:ssa on paljon hyvää desktop puolella.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3. syyskuuta, 2012 @ 12:19


hannibal_pjv
hannibal_pjv
Tjoo. Core UI:n alla on ottanut useita askelia taas eteenpäin. UI on taas makuasia ja makuasioistahan ei pidä kiistellä.

Kommentoi uutista