AfterDawn logo

Asus julkisti kaksi uutta ohutreunaista monitoria

Panu Roivas Panu Roivas
6 kommenttia

Asus on julkaissut kaksi uutta monitoria Designo-sarjaansa erityisen ohuella profiililla.

Asus Designo MX239H ja MX279H ovat 23" ja 27" Full HD -näyttöjä, jotka erottuvat muista malleista ohuen profiilinsa ansiosta. Pienempi MX239H on vain 14,5 mm paksu, ja MX279H 17,5 mm. Lisäksi näytöissä on ohuet reunukset, mikä tekee niistä houkuttelevat myös useamman näytön surround/eyefinity-kokoonpanoihin. Asus käyttää uusissa näytöissään mattapintaista IPS-paneelia ja LED-taustavalaistusta.

Designo-näytöissä käytetään uutta aurinkokellosta haettua teemaa jalustan muotoilussa. Näytöissä on 2xHDMI-liitännät, ja niissä on myös sisäänrakennetut Bang & Olufsen ICEpower -kaiuttimet. Laitteille ei ole vielä kerrottu tarkempaa julkaisuaikataulua tai hintaa.


6 KOMMENTTIA

Sotamise1/6

Kuulostaa ihan hyvältä nuo ohkaset reunat usempaa näyttöä käyttäessä, mutta kun kuvaa katsoo tarkemmin näyttää siltä että näyttöjen reunoja ei saa aivan kiinni toisiinsa, sillä näytön molemminpuolin alareunassa on levenevä uloke. Päässy varmaankin jokin aivopieru suunnitelussa...

AkZuh2/6

mutta miksi vain fullhd resolla..

dRD3/6

Originally posted by AkZuh:

mutta miksi vain fullhd resolla..

Hinta? Jengi on niin tottunut alle 200 euron näyttöihin, että sillä mennään mitä saadaan bulkkina eniten tuotettua. Jos ohuet reunat nostavat hintaa vaikka 100 euroakin, se vielä menee, mutta resoluution nosto siihen päälle ja lisähintaa olisi 200e verrattuna saman kokoluokan muihin näyttöihin, niin eipä enää myy (tarpeeksi). Ja jos joku ei myy "tarpeeksi", sitä tehdään vähemmän -> nostaa entisestään hintaa.

Sefriol4/6

Noita 23'' vois kyllä ostaa pari. Näyttää nimittäin hienoilta ja näytön koko pysyy ruodussa. Toivottavasti niin myös hintakin.

hannibal_pjv5/6

Pitää kovasti paikkaansa... Hintaeron paneelin osalta pitää muuttua lähes merkityksettömäksi ennenkuin siirryttään isosti "Tarpeettoman tarkkaan" näyttöön.
Mutta kyllä niitä vielä joskus markkinoille saadaan!

dRD6/6

Tuon hintaongelmanhan näkee siinäkin, että 16:9 paneelit on halvempia valmistaa kuin 16:10 -> 16:10 -näyttö maksaa tuplat 16:9 näyttöön, vaikka IMO 16:10 on parempi aspekti desktopkäyttöön (etenkin pivottiin käännettynä 16:10 on ihan loistava aspekti).

Mutta jos kapeareunainen, 1920x1200 16:10 näyttö maksaa sitten 700e ja marketista ostettu samantuumakoon 16:9 leveillä reunoilla ja 1920x1080-resolla 140e, niin.. no, sitten sitä ostetaan se leveäreunainen 16:9 ja kiroillaan :-)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT