AMD paljasti lisää tietoja Steamroller-arkkitehtuurista

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD paljasti lisää tietoja Steamroller-arkkitehtuurista
AMD valmistelee parhaimmillaan Piledriver-ytimiä käyttävien Trinity- ja Vishera-työpöytäsuorittimien julkaisua, mutta sillä välin yritys on paljastanut lisää tietoja Piledriverin seuraajasta.

Siinä missä Piledriver on pienempi päivitys FX-sarjan suorittimien käyttämään Bulldozer-arkkitehtuuriin, Steamroller tuo mukanaan suurempia muutoksia. Steamrollerin odotetaan lisäävän suorituskykyä/watti 15 prosentilla verrattuna Piledriver-ytimiin. Steamrollerin kehityskohteina on erityisesti yhden säikeen suorituskyvyn parantaminen sekä energiatehokkuuden lisääminen.Bulldozerin heikkoutena pidettiin sen resurssien jakamista useammalle ytimelle, mikä tarkoitti käytännössä heikompaa yhden ytimen suorituskykyä, ja samalla useimmat sovellukset eivät kuitenkaan osanneet hyödyntää useamman ytimen rinnakkaislaskentakapasiteettia. AMD ottaa takapakkia Steamrollerin myötä, ja muun muassa käskyjen purkuyksiköt ovat nyt yksilöllisiä jokaiselle kokonaislukuliukuhihnalle. Parannusten myötä AMD odottaa parhaimmillaan 30% enemmän operaatioita per sykli.
Steamrollerin lopullinen suorituskyky jää vielä arvailujen varaan, mutta sen pitäisi olla kuitenkin merkittävämpi askel eteenpäin kuin syksyllä julkaistavat Piledriver-suorittimet. AMD:n aikataulun mukaan Steamroller julkaistaan ensi vuonna, mutta yrityksellä on varmasti edessään paljon töitä jotta Intelin etumatkaa saataisiin kurottua kiinni.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Latausjohto irti vai ei? 10 Kannettavat tietokoneet
Windows 11 - Keskustelu 1 Windows -ongelmat
Biisiketju 4701 Vapaata keskustelua
Windows 10 - Keskustelu 1206 Windows -ongelmat
Audacity, äänen parantaminen. 2 Ajuri- ja softaongelmat
Saako n. 700 eurolla kevyeen pelaamiseen soveltuvaa läppäriä? 7 Uutta kannettavaa ostamassa
Perseilyketju. 2169 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 51 PC:n pelit
Windows ohjelmat käy hitaalla/ ei toimi 18 Windows -ongelmat
Television ja läppärin yhdistäminen 8 Televisiot
Näytä lisää viestejä