AMD paljasti lisää tietoja Steamroller-arkkitehtuurista

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD paljasti lisää tietoja Steamroller-arkkitehtuurista
AMD valmistelee parhaimmillaan Piledriver-ytimiä käyttävien Trinity- ja Vishera-työpöytäsuorittimien julkaisua, mutta sillä välin yritys on paljastanut lisää tietoja Piledriverin seuraajasta.

Siinä missä Piledriver on pienempi päivitys FX-sarjan suorittimien käyttämään Bulldozer-arkkitehtuuriin, Steamroller tuo mukanaan suurempia muutoksia. Steamrollerin odotetaan lisäävän suorituskykyä/watti 15 prosentilla verrattuna Piledriver-ytimiin. Steamrollerin kehityskohteina on erityisesti yhden säikeen suorituskyvyn parantaminen sekä energiatehokkuuden lisääminen.Bulldozerin heikkoutena pidettiin sen resurssien jakamista useammalle ytimelle, mikä tarkoitti käytännössä heikompaa yhden ytimen suorituskykyä, ja samalla useimmat sovellukset eivät kuitenkaan osanneet hyödyntää useamman ytimen rinnakkaislaskentakapasiteettia. AMD ottaa takapakkia Steamrollerin myötä, ja muun muassa käskyjen purkuyksiköt ovat nyt yksilöllisiä jokaiselle kokonaislukuliukuhihnalle. Parannusten myötä AMD odottaa parhaimmillaan 30% enemmän operaatioita per sykli.
Steamrollerin lopullinen suorituskyky jää vielä arvailujen varaan, mutta sen pitäisi olla kuitenkin merkittävämpi askel eteenpäin kuin syksyllä julkaistavat Piledriver-suorittimet. AMD:n aikataulun mukaan Steamroller julkaistaan ensi vuonna, mutta yrityksellä on varmasti edessään paljon töitä jotta Intelin etumatkaa saataisiin kurottua kiinni.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
node.js prosessi (win8) ja monistuva Crwindowsclientservice.exe, onko virus ja mitä teen? 8 Virukset ja haittaohjelmat
Konepaketti toimistokäyttöön, 600€ 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1083 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2133 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4483 Vapaata keskustelua
FinVip tili 75 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Data Talli 12 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Voiko häirikköviestejä estää? 10 Android -keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 36 PC:n pelit
Videoketju 348 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä