AfterDawn logo

PowerColor julkaisi Devil 13 HD 7990 -näytönohjaimen

Panu Roivas Panu Roivas
3 kommenttia

PowerColor esitteli Devil 13 HD 7990 -näytönohjaintaan jo aikoja sitten, mutta AMD:n yritykset luoda kilpailukykyistä HD 7990 -näytönohjainta ovat venyttäneet punaisen leirin julkaisua jo pidemmän aikaa.

Jos huhuja on uskominen, AMD on jättänyt HD 7990:n julkaisun kokonaan sopimusvalmistajien tehtäväksi, sillä Tahiti-piirejä käyttävä HD 7990 on tehonkulutukseltaan ja lämmöntuotoltaan niin massiivinen, ettei se pysty helposti kilpailemaan Nvidian vähäjanoisempaa GTX 690:ä vastaan.

PowerColor Devil 13 HD 7990 käyttää kahta Tahiti XT -piiriä 925 MHz kellotaajuuksilla, ja siitä löytyy myös 6 Gt GDDR5-muistia, jotka toimivat 1375 MHz kellotaajuudella. PowerColor on hyödyntänyt kortissa myös BIOS-kytkintä, joka nostaa toisessa asennossa ytimien kellotaajuuden 1 GHz tasolle.


Kortissa on kookas 12+2+2-vaiheinen virransyöttö ja se vaatii peräti kolme 8-pinnistä lisävirtaliitintä. Jäähdytyksestä vastaa kolmen korttipaikan kokoinen kolmella tuulettimella varustettu jäähdytin. Paketin mukana tulee myös PowerJack-tuki, joka estää korttia vääntymästä korttipaikassa painonsa takia. PowerJackin lisäksi PowerColor on lisännyt pakettiin Wiha -työkalusarjan.

PowerColor Devil 13 HD 7990 tulee myyntiin syyskuun alussa, todennäköisesti hyvin rajoitettuna eränä, joten sen saatavuus voi olla heikkoa Euroopassa. Korttia odotetaan muun muassa Saksaan Alternate.de-verkkokauppaan, josta sen voi poimia 969 euron hintaan.

3 KOMMENTTIA

zunzzi1/3

Ostan heti koska Devil13 :3

johtaja592/3

Quote:

Paketin mukana tulee myös PowerJack-tuki, joka estää korttia vääntymästä korttipaikassa painonsa takia.


Olenkin jo odotellut milloin tulee ensimmäiseen näytöohjaimeen.
Kyllä tuo 7990 Radeonin suunnittelu on tekohengitystä. 3 8-pinnistä PCIe lisävirtaliitintä?! Eikö voi vain myöntää, että ei ole haastajaa nVidialle tällä hetkellä.

electronist6193/3

Eikös tuota vois suoraan myydä kahden paikan kokoisena jos se varustettaisiin vesijäähdytysblokilla, jossa olis vaan kierteet ja jokainen sais itse sovittaa sen järjestelmäänsä.

PS. Itsellä ei ole vesijäähdytystä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT