Seuraavan sukupolven Ethernet vastaa kiihtyvään tiedonsiirtotarpeeseen

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (3)

Seuraavan sukupolven Ethernet vastaa kiihtyvään tiedonsiirtotarpeeseen
Teknologiastandardeja kehittävä IEEE on julkistanut uuden IEEE 802.3 standardiryhmän, joka kehittää seuraavan sukupolven Ethernetin. IEEE uskoo Ethernetin 1 Tb/s nopeuksien olevan mahdollista vuoteen 2015 mennessä, ja 10 Tb/s vuoteen 2020.

IEEE:n teettämän tutkimuksen mukaan verkkokaistan tarve jatkaa eksponentiaalista kasvuaan, ja nykyisen trendin mukaan verkot tarvitsevat 1 Tb/s nopeuksia vuonna 2015 ja 10 Tb/s vuonna 2020. IEEE keräsi tiedot raporttiin suurilta data- ja laskentakeskuksilta sekä operaattoreilta eri puolilta maailmaa. Suurin kasvu tiedonsiirrossa on tapahtunut taloussektorilla ja data-intensiivisessä tieteessä, 95% ja 70% vuodessa.Älypuhelinten, tablettien, PC-koneiden ja muiden yhteensä 15 miljardin laitteen, joiden odotetaan olevan Internet-yhteydessä vuonna 2020, data virtaa langattomien ja kaapeliyhteyksien läpi aina merenalaisten verkostojen kautta datakeskuksiin ympäri maailmaa. Kun tähän lisätään videosuoratoiston dramaattinen kasvu, dataliikennelaskelmista tulee suorastaan tähtitieteellisiä. Ainoa tapa, jolla nämä laitteet tulevat kommunikoimaan keskenään, on alan standardi IEEE:n tapaisen toimijan asettamana.

Brad Smith, senior vice president, LightCounting.comIEEE:n raportti sisältää myös mielenkiintoisia lukemia Internetin nykytilanteesta ja kasvusta. Käyttäjien määrän jatkuva kasvu, laitteiden ja laitetyyppien kasvu ja palveluiden lisääntyminen nostaa jatkossa tiedonsiirtokapasiteetin entistä kriittisemmäksi. Vuonna 2015 68% Internet-yhteyksistä on nopeudeltaan vähintään 5 Mb/s, ja 3% vähintään 100 Mb/s.Kiihtyvän tiedonsiirron myötä luonnollisesti myös tallennuskapasiteetin on seurattava perässä. Vuonna 2010 dataa luotiin yli zettatavu (10^21 tavua), eli 143 Gt jokaiselle 7 miljardille ihmiselle. Tutkimuksen mukaan data tuplaantuu kahden vuoden välein. 75% tästä datasta tekevät ihmiset, ja 25% on koneiden generoimaa. Seuraavan vuosikymmenen aikana tiedostomäärät kasvavat 75-kertaisiksi. Esimerkkinä Large Hadron Collider luo yksistään 15 petatavua dataa vuodessa, ja tämä data kopioidaan kokonaisuudessaan 11 eri datakeskukseen ja osittain muualle, vaatien yhteensä yli 150 petatavua tallennustilaa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

johtaja59
johtaja59
1TB verkko vaatii jo nopeita tallennusratkaisuja.
Raattis
Raattis
10Gb Ethernet olis ihan kiva jo kotiverkon tiedonsiirrossakin, mutta kun ovat niin pirun kalliita. Gigabit Ethernet nimittäin jää aika kauas lupauksestaan.

1 Tb/s sen sijaan edellyttää joko hurjia harppauksia tallennusratkaisuissa, tai sen hyödyllisyys jää nimenomaan palvelinsaleihin ja laitoksiin. Ehkä kun SSD NASsit yleistyvät...
pkaksp
pkaksp
Quote:
Esimerkkinä Large Hadron Collider luo yksistään 15 petatavua dataa vuodessa, ja tämä data kopioidaan kokonaisuudessaan 11 eri datakeskukseen ja osittain muualle, vaatien yhteensä yli 150 petatavua tallennustilaa.
Suuri hadronitörmäytin?

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
node.js prosessi (win8) ja monistuva Crwindowsclientservice.exe, onko virus ja mitä teen? 3 Virukset ja haittaohjelmat
Biisiketju 4483 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2132 Vapaata keskustelua
FinVip tili 75 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Data Talli 12 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Voiko häirikköviestejä estää? 10 Android -keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 36 PC:n pelit
Videoketju 348 Vapaata keskustelua
Uusi läppäri opiskelijalle 3 Uutta kannettavaa ostamassa
Uusi poweri 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä