Ubisoft: 93-95% PC-peleistä hankitaan laittomasti

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (15)

Ubisoft: 93-95% PC-peleistä hankitaan laittomasti
Ubisoftin toimitusjohtaja Yves Guillemotin mukaan 93-95% peleistä on hankittu laittomin keinoin.

Ubisoft ei ole ollut viime aikoina PC-pelaajien suosiossa DRM-sotkujen myötä, eikä itse yrityksen toimitusjohtajalla tunnu olevan luottamusta PC-pelaajien rehellisyyteen. Guillemot kertoi Gamescon-tapahtuman yhteydessä 93-95% PC-peleistä olevan laittomia kopioita, joskaan lukeman todenperäisyydelle ei ole annettu sen kummempia todisteita.

Guillemot uskoo free to play -pelien olevan PC:n tulevaisuus, vaikka niissäkin vain 5-7% käyttäjistä maksaa sisällöstä. Ranskalaispomon mukaan F2P-pelit ovat hyvä mahdollisuus kasvattaa liikevaihtoa niillä markkina-alueilla, jotka ovat kärsineet pahiten piratismista.

"F2P on tapa päästä lähemmäksi asiakkaita, ja varmistaa että liikevaihtoa tapahtuu. PC:llä vain 5-7 prosenttia F2P-pelaajista maksaa, mutta PC:llä ylipäätään vain 5-7% maksavat peleistään, loput waretetaan. Liikevaihto, jota saamme F2P-pelaajilta on pitempiaikaista, joten voimme jatkaa sisällöntuotantoa."Ubisoftin pöytään leivän tuo kuitenkin jatkossakin konsolit, ja Guillemot uskookin uuden sukupolven konsolien tuovan virkistystä konsolipelien myyntiin.

"Meidän on oltava varovaisia uusien konsolien myötä. Sanotaan, että perinteinen pelimarkkina on laskussa, ja F2P kaikki kaikessa - en ole kuitenkaan samaa mieltä. Odotamme uusia konsoleita - uskon että uudet konsolit antavat suuren piristysruiskeen pelialalle, kuten aina ennenkin on käynyt. Tällä kertaa heillä kesti liian pitkään, joten markkinat ovat jääneet odottamaan."

"On todella tärkeää, että uusia konsolisukupolvia tulee säännöllisesti tuomaan innovaatioita alalle, joten mielestäni olemme odotelleet jo liian pitkään. Tärkeää on, että kun tämä uusi sukupolvi vihdoin tulee, se tuo mukanaan riittävästi innovaatioita vahvistaakseen markkinoita."

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

15 kommenttia

jani1987
jani1987
paska puhetta
Labratoria
Labratoria
En suostu uskomaan millään että yli 90% olisi kopioitua...
Ranvier
Ranvier
Ubisoftin pitääs heittää Uplay roskiin ja alkaa käyttämään sen sijasta Steamworksia ja alkaa muutenkin panostamaan enemmän pc-peleihin, niin sitten varmasti muuttuisi ääni kellossa.
Hugejorma
Hugejorma
En tuota väitettä kyllä niele millään. Steam on muokannut niin paljon pc-pelaajien ostokäyttäytymistä. 60-70% voisin vielä jotenkin uskoa. Tuo 5-7% maksaa on taas jokin Soinimainen letkautus.

EVGA Gtx 680 Jetstream 4gb SLI // i5 2500k 4.5GHz + Noctua NH-D14 // Kingston HyperX 4x 4Gb 1600MHz // Super Flover 800W golden green // Cooler Master Cosmos II // Razer Mamba 4g 2012 Elite // Ducky shine keyboard // 3kpl Dell S2340L

Flobat
Flobat
Mitä ihmettä nää idiootit oikeen kuvittelee? F2P on typerin konsepti mitä on olemassa.
Ja että yli 90% peleistä laittomia kopioita :D:D
Kyllä osakkeen omistajia taas kusetetaan oikeen huolella kun ei muutakaan syytä ole keksitty.

SF-2000 || Corsair CX 750M || SaberTooth 990FX R2 || AMD FX-8350@4.75Ghz/1,43V || Asus R9 290 DirectCU II || 16GB Team Group 2400Mhz DDR3 || Blackice 360 GTX || NeXXos ST30 || Swiftech Mcp655 || EK Supermacy || ClearFlex tubing || Deathadder 4G/Destructor 2/Steelseries 6Gv2 || Sennheiser PC350 || 22" 2ms LCD Iiyama Prolite B2206WS || ASUS Xonar DX || Win7 Ultimate N
http://www.speedtest.net/result/2401459507.png

Mynthon
Mynthon
Ubisoft se jaksaa...
muppis
muppis
Jos ne onkin Ubisoftin peleistä tuo yli 90%..

Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

figo10
figo10
Melkein uskallan väittää lukemien olevan ennemmin toisinpäin nykyisin. Eli 93-95% maksaa peleistään ja loput 5-7% laittomasti. Steam jne ovat kuitenkin muuttaneet niin oleellisesti tilannetta, että laittomaan lataukseen ei ole mitään syytä.

Toki, jos todisteita ladotaan pöytään toisenlaisesta niin mietin sitten uudestaan.
Lumikki
Lumikki
Ensinnäkin minun kaikki pelini on hankittu 100% laillisesti eli olen ostanut jokaisen. Ubisoft menetti aikoinaan 90% maksavista PC asiakkaistaa kovan online DRM myötä. Peli teollisuus menetti minut kokonaan asiakkaan vahvojen DRM:n, pakotettujen internet pohjaisten digitaalisten jakeluiden ja yksityisyys loukkausten takia.

Free to play pelien ongelma on että rahastus tarve menee yli hyvän pelin. Eli pelit suunnitellaan niin että saadaksesi sen hyvän pelin joudut ostamaan ne ylimääräiset asiat kovalla rahalla. Eli peli on rampautettu "Free to Play" pelaajille.
smansung
smansung
Tällä 95% tarkoitettiin vissiin ubisoftin pc pelejä, koska kukaan ei osta niitä drm takia.

-

Jeva
Jeva
En tuota prosenttia kyllä myöskään niele niin millään... Itsellä ei laittomia pelejä ole koneilla yhtäkään. Tässä tapauksessa tuskin lasketaan AOE:tä, jonka latasin torrentilla, mutta vain koska läppärissä ei ole DVD asemaa laisinkaan. Pelin siis omistan levynä kyllä.

Steamin suosio vain kasvaa ja tuollaisia prosentteja kehtaavat heitellä... Paskapuhetta kyllä.

Gigabyte GA990FXA-UD3, Thermalright Silver Arrow & AMD PhenomII X6 1090 @ 4GHz, 8GB DDR3 @ 1640MHz, VTX3D Radeon HD 6850 CrossFire, Corsair VX550W, Fractal Design Define R3

capuzino
capuzino
Huonomminkin voisi mennä.
Labratoria
Labratoria
Originally posted by smansung:
Tällä 95% tarkoitettiin vissiin ubisoftin pc pelejä, koska kukaan ei osta niitä drm takia.
No sehän selittääkin kaiken! =)
Makeke
Makeke
http://www.vgchartz.com mukaan PC pelejä on myyty vuodessa 29767970 kpl / 0,07 = 425256714 tai 29767970 kpl / 0,05 = 595359400 Eli pelejä olisi oikeasti 425256714 - 595359400 kpl. PS3 + X360 + Wii + DS + PSP yhteensä 552054317 peliä vuodessa. Miksiköhän pelitalot edes tekee konsolipelejä kerta PC:llä olisi tuollaiset markkinat.
min5sevaan
min5sevaan
niin heidän peleistään tietty.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5005 Vapaata keskustelua
Videoketju 404 Vapaata keskustelua
Vuoden puhelin 2021 3 Yleistä keskustelua kännyköistä
Microsoft Edge - Keskustelu 17 Windows -ongelmat
Mitä tarkastaa/päivittää uuteen valmiiseen konepakettiin. 8 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1143 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelikone 700€ 1 Uutta tietokonetta ostamassa
Pelejä ilmaiseksi 74 PC:n pelit
Thunderbird/Gmail ongelma 17 Windows -ongelmat
Yleistä keskustelua asian vierestä 103 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä