AfterDawn logo

Synapticsilta uusi kapasitiivinen kannettavan näppäimistö

Panu Roivas Panu Roivas
3 kommenttia

Tasohiiristään tuttu Synaptics osti vastikään Pacinian-yrityksen, joka keskittyi näppäimistöihin, jotka käyttävät kapasitiivista kosketusta. Yrityksen kokemuksen pohjalta Synaptics on nyt julkistanut ThinTouch-teknologian, joka lupaa entistä ohuempia näppäimistöjä kannettaviin.

Nykyisellään kannettavista löytyy näppäimistöjä joiden napit toimivat saksikytkimillä, ja vaativat 3,5-6 mm tilaa itselleen. ThinTouch-näppäimistö on alle 2,5 mm paksu, mutta se ei ole pelkkä kapasitiivinen pinta, vaan näppäin liukuu kulmassa käyttäjää päin, ja näin ollen antaa paremman palautteen käyttäjälle.

Uusi näppäimistötyyppi mahdollistaa entistä ohuemmat kannettavat, ja näppäimistön taustavalo on helpompi toteuttaa. Lisäksi vähemmän mekaanisia osia sisältävä näppäimistö on potentiaalisesti kestävämpi. Anandtechin mukaan ThinTouchin näppäin ei tuntunut samalta kuin Applen tai Acerin kannettavista löytyvät, mutta tuntuma ei ilmeisesti ollut heikko.


3 KOMMENTTIA

johtaja591/3

Mielenkiintoinen konsepti. Olisi mukava päästä testaamaan käytännössä.

avthein2/3

Olisi kai jo mahdollista yhdistää näppäimiin painalluksen voimakkuutta ja suuntaa aistivia toimintoja. Esim. entistä helpommat tavat erikoismerkkien kirjoittamiseksi yms...

Raattis3/3

En ole mikään näppäimistöevankelisti, mutta nyt on kyllä pakko väittää, että nuo ei vaella tarpeeksi minkäänlaisen kirjoitustuntuman saavuttamiseksi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT