AMD julkaisi Radeon HD 7950:n boostilla

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD julkaisi Radeon HD 7950:n boostilla
Nvidia on lähiaikoina julkaisemassa uuden GeForce GTX 660 Ti:n, jonka odotetaan kilpailevan Radeon HD 7870:n ja 7950:n kanssa samoista markkinoista. Näin ollen ei liene yllätys, että AMD on päättänyt tehdä ennakkoon päivityksen nykyiseen Radeon HD 7950 -näytönohjaimeen, lisäämällä siihen 7970 GHz Editionista tutun Boost-ylikellotuksen.

Radeon HD 7950 with Boost nostaa näytönohjaimen peruskellotaajuuden 800 MHz:sta 850 MHz:iin, ja maksimi Boost-kellotaajuus on 925 MHz. Muistien kellotaajuutta ei kuitenkaan nostettu, toisin kuin 7970 GHz Editionin osalta. AMD saavuttaa korkeammat kellotaajuudet nostamalla käyttöjännitettä dynaamisesti, mikä myös nostaa luonnollisesti tehonkulutusta ja piirin lämmöntuottoa. HD 7950B:n perusjännite on 1,125, siinä missä perusversion jännite on 1,093V. AMD on ilmeisesti päättänyt keskittyä suorituskykyyn per dollari, ja jättänyt tältä erää tehonkulutuskilpailun Nvidialle. HD 7950B:n osalta TDP onkin kasvanut 25 watilla 225 wattiin.


Radeon HD 7950B tulee myyntiin kunhan AMD:n sopimusvalmistajat saavat uudet BIOSit kortteihinsa. Siinä missä 7970 GHz Edition tuli vanhan 7970:n rinnalle, tulee uusi 7950B korvaamaan vanhan version kokonaan, ja nykyinen 7950 katoaa markkinoilta.

Nykyiset Radeon HD 7950:n omistajat voivat koettaa päivittää korttiaan Boost BIOSilla, mutta tämä jää epäviralliseksi keinoksi, eikä sille anneta tukea AMD:n toimesta, ja jos päivitys hajottaa kortin, ei takuuta luonnollisesti ole.

AMD on asettanut uusien HD 7950 -korttien suositushinnaksi 329$, jolla se ilmeisesti haluaa pitää GTX 660 Ti:n kurissa. Tiedossa ei ole vielä miten tämä vaikuttaa HD 7870:n suositushintaan, joka on tällä hetkellä vain 30$ halvempi.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1150 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
HP:n kannettava, Windows hakukenttä ei toimi 2 Kannettavat tietokoneet
Biisiketju 5083 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 144 Windows -ongelmat
Finelite.org trackeri 5 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Mitä pelejä pelaat? 9 PC:n pelit
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! 8 Vapaata keskustelua
C kasetilta musaa läppäriin 15 Mediasoittimet
Päivitystä vai uutta? 8 Uutta tietokonetta ostamassa
Teams sovellus 3 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä