Microsoft: Metro oli vain koodinimi

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Microsoft: Metro oli vain koodinimi
Microsoft ei tunnu osaavan päättää, millä nimellä Windows 8:n aiemmin Metrona tunnettua käyttöliittymätyyliä pitäisi kutsua tulevaisuudessa. Aiempien epävirallisten tietojen mukaan Metro-käyttöliittymä olisi tulevaisuudessa Windows 8 käyttöliittymä. Toisaalla yhtiö kuitenkin käyttää termiä Modern UI eli moderni käyttöliittymä.

Modern UI on listattu aiheeksi useammissa Microsoftin tulevissa tapahtumissa, joissa käsitellään esimerkiksi Windows 8 -järjestelmää otsikolla "Windows 8 Platform for Modern UI-Style Apps and the Windows Store."

ZDNetin Microsoft-asiantuntija Mary Jo Foley kertoi aiemmin, että Microsoft oli ohjeistanut työntekijöitään viittaamaan entiseen Metro-tyyliin pelkästään Windows 8 -tyylillä. Syynä nimenmuutokseen on saksalainen Metro AG -jälleenmyyntiketju, joka jo käyttää Metro-nimeä.


Microsoft ei ole antanut virallista lausuntoa uudesta nimestä, mutta yhtiön Neowin-sivustolle antaman kommentin mukaan Metro-nimitystä on käytetty Windows 8:n kehitysvaiheen aikana ja varsinaisen kaupallisen julkaisun lähestyessä yhtiö ottaa käyttöön uudet nimet, joita käytetään kuluttajille suunnatussa markkinoinnissa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Audacity, äänen parantaminen. 2 Ajuri- ja softaongelmat
Saako n. 700 eurolla kevyeen pelaamiseen soveltuvaa läppäriä? 7 Uutta kannettavaa ostamassa
Biisiketju 4698 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2169 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 51 PC:n pelit
Windows ohjelmat käy hitaalla/ ei toimi 18 Windows -ongelmat
Television ja läppärin yhdistäminen 8 Televisiot
Latausjohto irti vai ei? 3 Kannettavat tietokoneet
Bitlocker-salaamisen nopeus täyteen kovalevyyn 6 Windows -ongelmat
Topfield-2400 lukituksen poisto 6 Keskustelua kaapeliverkon digibokseista
Näytä lisää viestejä