Intelin työntekijälle kolme vuotta linnaa tietojen varastamisesta

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intelin työntekijälle kolme vuotta linnaa tietojen varastamisesta
Intelin entinen työntekijä on tuomittu kolmeksi vuodeksi vankeuteen tietojen varastamisesta työnantajaltaan. Biswahoman Pani tunnusti huhtikuussa tallentaneensa salaisia tietoja työnantajansa järjestelmästä. Panin varastamat tiedot liittyivät Intelin prosessoreiden valmistustekniikoihin ja yhtiö arvioi niiden arvoksi 200 - 400 miljoonaa dollaria.

Rikos tapahtui jo toukokuussa 2008, kun Pani oli siirtymässä Intelin palveluksesta AMD:lle. Pani työskenteli muutamien päivien ajan molemmille yhtiöille ja pääsi käsiksi molempien yhtiöiden tietojärjestelmiin.

Vaikka potentiaali salaisten tietojen vuotamiseen oli suuri, poliisi ehti takavarikoimaan tiedot Panin kotoa ennen niiden päätymistä eteenpäin. Myös Pania palkkaamassa ollut AMD saa tapauksen tutkijoilta puhtaat paperit ja yhtiön kerrotaan avustaneen tutkinnassa parhaansa mukaan. AMD:n ei ole katsottu tienneen Panin suunnitelmista varastaa tietoja yhtiön kilpailijalta.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille