Intelin työntekijälle kolme vuotta linnaa tietojen varastamisesta

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intelin työntekijälle kolme vuotta linnaa tietojen varastamisesta
Intelin entinen työntekijä on tuomittu kolmeksi vuodeksi vankeuteen tietojen varastamisesta työnantajaltaan. Biswahoman Pani tunnusti huhtikuussa tallentaneensa salaisia tietoja työnantajansa järjestelmästä. Panin varastamat tiedot liittyivät Intelin prosessoreiden valmistustekniikoihin ja yhtiö arvioi niiden arvoksi 200 - 400 miljoonaa dollaria.

Rikos tapahtui jo toukokuussa 2008, kun Pani oli siirtymässä Intelin palveluksesta AMD:lle. Pani työskenteli muutamien päivien ajan molemmille yhtiöille ja pääsi käsiksi molempien yhtiöiden tietojärjestelmiin.

Vaikka potentiaali salaisten tietojen vuotamiseen oli suuri, poliisi ehti takavarikoimaan tiedot Panin kotoa ennen niiden päätymistä eteenpäin. Myös Pania palkkaamassa ollut AMD saa tapauksen tutkijoilta puhtaat paperit ja yhtiön kerrotaan avustaneen tutkinnassa parhaansa mukaan. AMD:n ei ole katsottu tienneen Panin suunnitelmista varastaa tietoja yhtiön kilpailijalta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista