Microsoft jatkaa laitevalmistajana - Acer varoittaa ongelmista

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Microsoft jatkaa laitevalmistajana - Acer varoittaa ongelmista
Microsoft ei aio jättää tablet-valmistajan uraansa vain yhteen malliin, vaan työn alla on jo seuraaja kesäkuussa julkistetulle Surface-tabletille. Projektin jatkuminen käy ilmi TechRadar-sivuston löytämistä Microsoftin kesän aikana julkaisemista työpaikkailmoituksista, joissa haetaan tekijöitä seuraavan sukupolven tablet-laitteelle.

Surface saapuu lokakuun lopussa markkinoille kahtena eri versiona, joista toinen on varustettu ARM-prosessroilla ja perustuu WinRT-käyttöjärjestelmään. Toisesta versiosta löytyy Intelin Core i5 -prosessori ja täysimittainen Windows 8 Pro -käyttöjärjestelmä. Surface vaikuttaisi olevan Microsoftille saman tyylinen tiennäyttäjä kuin Nexus-sarja on Googlelle. Tarkoituksena on haastaa ja sparrata sopimusvalmistajia tuotekehittelyssä ja näyttää mihin kaikkeen alusta voi parhaimmillaan taipua. Microsoftin mukaan Surface-sarja "ilmaisee täydellisesti Windowsin visiota".

Microsoft hakee Careers-sivustollaan useiden eri alojen asiantuntijoita kuten kosketusnäyttöihin erikoistuneita insinöörejä sekä virransyötön osaajia. Ilmoituksissa vihjataan myös yhtiön aikovan jatkaa innovointia muotoilun saralla, sillä materiaaleihin erikoistuneen insinöörin työnkuvauksessa mainitaan erilaisia vaihtoehtoja muovista keramiikkaan sekä erikoisvalmisteisiin pinnoitteisiin kuten PVD-tekniikkaan.


Myös työilmoituksiin liitetty kuvaus nopeista tuotekehityssykleistä antaa osviittaa siitä, että Microsoftin tarkoituksena ei ole käynnistää Windows 8 -tablettien kehitystä ja jättää hommaa OEM-valmistajien käsiin. TechRadarin spekulaatioiden mukaan Microsoft saattaa tavoitella Applen ja Googlen vuosittaista julkaisurytmiä eli seuraava Surface-versio nähtäisiin viimeistään ensi kesänä.

Microsoftin suurimittaiset tablet-suunnitelmat eivät liene hyviä uutisia aasialaisten laitevalmistajien konttoreissa. Acer on ensimmäinen suuri valmistaja, joka kritisoi avoimesti Microsoftin Surface-suunnitelmia. Yhtiön toimitusjohtaja JT Wang toteaa Financial Times -lehden haastattelussa, että suutarin olisi syytä pysytellä lestissään. "Ajatelkaa asia kahteen kertaan. Tilanteella on erittäin negatiivisia vaikutuksia koko ekosysteemille ja muut brändit saattavat suhtautua asiaan kielteisesti. Se [laitevalmistus] ei ole teidän parhaita osa-alueitanne, joten miettikää asiaa vielä", JT Wang varoittaa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5005 Vapaata keskustelua
Videoketju 404 Vapaata keskustelua
Vuoden puhelin 2021 3 Yleistä keskustelua kännyköistä
Microsoft Edge - Keskustelu 17 Windows -ongelmat
Mitä tarkastaa/päivittää uuteen valmiiseen konepakettiin. 8 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1143 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelikone 700€ 1 Uutta tietokonetta ostamassa
Pelejä ilmaiseksi 74 PC:n pelit
Thunderbird/Gmail ongelma 17 Windows -ongelmat
Yleistä keskustelua asian vierestä 103 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä