AfterDawn logo

Dell julkaisi 27" U2713HM näytön AH-IPS-paneelilla

Panu Roivas Panu Roivas
6 kommenttia

Dell on päivittänyt sivuilleen odotetun 27" 2560x1440-resoluution U2713HM näytön.

Odotuksista poiketen Dell on päätynyt käyttämään uudessa näytössä uutta Advanced High Performance IPS -paneelia. AH-IPS on LG:n H-IPS-paneeleista jatkokehitelty versio, joka tarjoaa entistä paremman väritarkkuuden. Paneeli kattaa 99% sRGB-väriavaruudesta ja se on esikalibroitu valmiiksi tehtaalla. Vasteajaksi ilmoitetaan 8 ms.

Uusi malli tiputtaa sähkönkulutusta 37% aikaisempaan U2711-malliin verrattuna. Näytön liitännät ovat HDMI, DisplayPort 1.2, VGA ja DVI-D. Lisäksi näytössä on neljän USB 3.0 -liitännän hubi. Näytön saa käännettyä myös pystyasentoon.


Uudesta paneelista johtuen hinta ei ilmeisesti tule laskemaan edelliseen versioon verrattuna, vaan Dell myy näyttöä verkkosivuillaan 799$ hintaan. Laite on myös listattu Saksassa yhdessä verkkokaupassa 599€ hintaan, joka on lähellä U2711-mallin hintatasoa.

6 KOMMENTTIA

hannibal_pjv1/6

Pahus... Ei siis edullista paneelia. No hos haluaa hyvän, niin sitä tämä kyllä tulee olemaan. Mutta kovin suolainen hinta, mutta AH-ISP:ksi varsin maltillinen, jopa edullinen... Ja vieläpä varsin nopea ISP näytöksi.
Täytynee ruveta syömään riisiä ja tonnikalaa ja hommata tämä pelimonitoriksi ;-)

squi2/6

Originally posted by hannibal_pjv:

Täytynee ruveta syömään riisiä ja tonnikalaa ja hommata tämä pelimonitoriksi ;-)

Kaikkeen sitä on ihminen valmis tietotekniikan vuoksi :P

G0lden_Kebab3/6

Onse jännä kun 1920x1080 näytöistä mennään ylöspäin niin hinta kolminkertaistuu =(

johtaja594/6

Originally posted by squi:

Originally posted by hannibal_pjv:

Täytynee ruveta syömään riisiä ja tonnikalaa ja hommata tämä pelimonitoriksi ;-)

Kaikkeen sitä on ihminen valmis tietotekniikan vuoksi :P

Hieman repesin :D

Robustus5/6

Vasteaika sen verran hidas, että tullee enempi graafikoiden käyttöön. U2711:n 6ms on jo siinä rajoilla, että toimiiko pelinäyttönä. Ainakin meikäläiselle toimii vielä. Olisi hyvä nähdä tuon AH-IPSin vertailu H-IPSiin. Viileämpi käynti ja pivot lisäksi, lienevätkö syitä jättää U2711 hankkimatta? Vai tarkoittaako tämä sitä, että U2711:n valmistus loppuu? Hinnan perusteella näyttäisi siltä, koska tämähän on suora kilpailija U2711:lle.

Lumikki6/6

Vaikuttaa ihan kiinnostavalta. Vaste-aika nyt ei ole hyvä, mutta väritoisto taas on. Tiedä sitten onko se niin hyvä käytännöss. Voisivat kuitenkin pienentää noita varsinaisen näytön ympärillä olevia reunoja.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT