Mountain Lion syö liikaa akkua - Apple tutkii asiaa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Mountain Lion syö liikaa akkua - Apple tutkii asiaa
Useiden käyttäjäraporttien mukaan Applen uusin OS X -versio 10.8 Mountain Lion kuluttaa kannettavan akun tyhjäksi huomattavasti edeltäjäänsä nopeammin. Akkuongelmista on raportoitu Applen tukisivuilla jo uusimman version heinäkuisesta julkaisusta lähtien ja nyt myös Apple tuntuu heränneen tutkimaan ongelmaa tarkemmin.

Tukisivuille viestejä lähettäneiden käyttäjien mukaan Mountain Lion -versioon päivittäminen on pahimmillaan jopa puolittanut akkukeston ja joidenkin käyttäjien mukaan kasvanut tehonkulutus on silmin nähtävää jo pelkästään varauksesta kertovaa indikaattoria seuraamalla.

Tukifoorumilla on esitetty useita teorioita ongelman syystä, mutta korjausta ei ole tähän mennessä löydetty. Spekulaatioissa on liikkunut esimerkiksi kasvanut prosessoriaktiivisuus sovellusten lepotilassa, ongelmat tiedostojen käyttöoikeuksissa sekä verkkoyhteyksisssä.


Apple on lähestynyt ongelmista raportoineita käyttäjiä ja pyytänyt tietokoneiden lokitiedostoja ongelmien selvittämisen tueksi. Huhujen mukaan Apple aikoisi korjata kasvaneen tehonkulutuksen ohjelmistopäivityksellä "pian".

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista