Kuluttajat kiinnostuivat Samsungin ja Asuksen tableteista -- Apple edelleen selvä ykkönen

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Kuluttajat kiinnostuivat Samsungin ja Asuksen tableteista -- Apple edelleen selvä ykkönen
Tietokoneita ja niiden komponentteja valmistavasta Asuksesta on tuoreiden tilastotietojen valossa kasvamassa merkittävä tablet-valmistaja. IDC:n analyysin mukaan yhtiön taulutietokonetoimitukset ovat kasvaneet vuodessa jopa yli 115 prosenttia.

Ala on suhteellisen nuori, mikä osaltaan selittää kovat kasvulukemat. Kasvu ei kuitenkaan ole koskaan itsestäänselvyys, eikä aiemmat meriitit takaa menestystä tableteissa. Esimerkiksi Acer ei ole pysynyt nousun mukana -- se toimitti huhti-kesäkuussa lähes 40 prosenttia vähemmän taulutietokoneita kuin vuosi sitten. Samaan aikaan taulutietokoneiden kokonaistoimitukset kasvoivat yli 66 prosenttia. Ala siis hakee edelleen muotoaan.

Asuksen lisäksi Samsung ylsi Android-valmistajista alaa kovempaan kasvuun. Korealaisyhtiön Galaxy Tabejä lähti tehtailta tänä keväänä noin 2,4 miljoonaa kappaletta, mikä on lähes 118 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Amazon on markkinakolmonen ennen Asusta (1,25 miljoonaa toimitettua Kindle Firea, ero valmistajien kesken on n. 400.000 kappaletta). Tulevaa ajatellen Asuksen asemaa vahvistaa se, että yhtiö valmistaa Googlen edulliset Nexus 7 -tabletit.


Alaa 68 prosentin markkinaosuudella hallitseva Apple kasvoi niin ikään markkinoita nopeammin. Maaliskuussa myyntiin tulleen uuden iPadin ansiosta sen toimitukset kasvoivat 84 prosentilla noin 17 miljoonaan kappaleeseen.

Toisella kvartaalilla toimitettiin IDC:n mukaan 24,994 miljoonaa taulutietokonetta. Kilpailun odotetaan kiristyvän syksyllä, jolloin Microsoft astuu peliin mukaan Windows 8 -käyttöjärjestelmällään.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista