AMD hankki Athlon 64 -arkkitehdin takaisin Applelta

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (2)

AMD hankki Athlon 64 -arkkitehdin takaisin Applelta
Jim Keller toimi aikanaan AMD:llä arkkitehtuurisuunnittelijana, ja oli mukana luomassa muun muassa x86-64-käskykantaa AMD:n parempina päivinä Athlon 64:n aikaan. Sittemmin Keller on siirtynyt Applelle mobiilisuorittimien kehitykseen, mutta nyt AMD on ilmeisesti saanut houkuteltua miehen takaisin x86-suorittimien pariin.

Keller tulee työskentelemään AMD:llä varatoimitusjohtajana ja pääarkkitehtina AMD:n suorittimille. Keller vastaa AMD:n tulevista suoritinarkkitehtuureista, joiden fokuksena on vähemmän yllättävästi "korkea suorituskyky ja pieni tehonkulutus".

"Jim on yksi maailman arvostetuimmista ja haetuimmista innovaattoreista tällä alalla, ja erittäin vahva lisäys suunnittelutiimiimme. Hän on ollut osana prosessointi-innovaatioita, jotka ovat edistäneet laskentakykyä miljoonille ihmisille ympäri maailmaa, ja odotamme hänen innovatiivisen henkensä, vähävirtaisten tuotteiden tietotaidon, luovuuden ja menestyksenhalun auttavan meitä luomaan uutta tulevaisuutta ja kasvamaan yrityksenä."

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

jvph76
jvph76
No nuo olivat kerrankin hyviä uutisia. Jospa vihdoinkin AMD saisi jotain konkreettista aikaan. Pysyisi hinnatkin kurissa jos kaula inteliin ei pääsisi kohtuuttomuuksiin. Tuo on molemman leirin kannattajille siis hyvä uutinen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2. elokuuta, 2012 @ 19:21

FX-8150 ( OC 5.0Ghz 1.48v ) / GA-990FXA-UD3 / 8GB 1866MHz DDR3 / HD7950 3GB / 800W CM Silent Pro Gold / FD Define R3 / Corsair Force GT 120GB SSD / Corsair Hydro 100

_kooma_
_kooma_
Mihinkään leiriin kuulumattomana, uutinen kuulostaa loistavalta. Vaikka olenkin viimeiset 8 vuotta mennyt AMD:n prossuilla (johtuen lähes yksinomaan budjetista), on ajatuksissa pyörinyt yhtäkauan paluu Inteliin. Kuitenkin, muut asiat kuin pelkkä prosessori on saanut pysymään AMD:n puolella, näitä muita seikkoja ovat esimerkiksi kohtuullset päivitys mahdollisuudet emolevyissä sekä niiden loistavat ominaisuudet varsinkin kun huomioidaan hinnat. Pelikäytössä en suuria eroja ole huomannut, ainakaan niillä peleillä joita itse pelailen. Kaveri piirissä kuitenkin intel on se suositumpi vaihtoehto ollut. Toivoisinkin ehtommasti sitä että AMD saisi aikaiseksi sellaisen suorittimen varsinkin työpöytä puolelle, jolla voitaisiin haastaa myös Intelin tehokkaimmat suorittimet. Tuota kuitenkaan tuskin tulee aivan hetkeen (jos koskaan) tapahtumaan, mutta pysyisivät edes jotenkin kilpailukykyisenä vaihtoehtona ja samalla kilpailun yllä jotta hinnat eivät räjähtäisi silmille sekä kehitys pysyisi voimakkaana.
Bulldozer saattaa olla joka tapauksessa vielä yllättäjä, kunhan ohjelmisto talot oppivat hyödyntämään sitä oikein. Edelleen aiankin hirveäs useassa testi sovelluksessa, sekä myös itse ohjelmistot vain osaavat hyödyntää sitä yhtä ydintä, tai maksimissaan 4:ää, joissa intel on huomattavasti parempi.
Toivotaan siis että näitä neroja saataisiin lisää AMD:n leiriin, ja myös pysymään yhtiössä.

Fractal Design Arc Midi + 4x140mm + 1x120mm Arctic Cooling, ASRock Extreme4 970, Phenom II X6 1090T @ 3.8GHz + Phanteks PH-TC14PE, 8GB DDR III @ 1600MHz, Palit GTX 570, Seagate 500GB + 1TB HDD, Samsung DVD-RW, Corsair HX620W.
Netti: DNA 4G @ Sierra Wireless

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4481 Vapaata keskustelua
Voiko häirikköviestejä estää? 9 Android -keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 36 PC:n pelit
Videoketju 348 Vapaata keskustelua
Uusi läppäri opiskelijalle 3 Uutta kannettavaa ostamassa
Uusi poweri 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Elokuvia 24 Vapaata keskustelua
Android 10, OP mobiili ja koko näytön tila? 4 Android -keskustelu
USB adapteri kovalevyyn 7 Kannettavat tietokoneet
Hp kannettava Win 10 Videoeditori ei toimi 15 Kannettavat tietokoneet
Näytä lisää viestejä