Intel tuplaa Thunderboltin nopeuden

Kirjoittaja Panu Roivas,

Intel tuplaa Thunderboltin nopeuden
Intelin uusi Falcon Ridge -kontrolleri tulee tuplaamaan Thunderbolt-liitännän nopeuden vuonna 2014.

Uusi Thunderbolt tulee tukemaan 20 Gb/s nopeutta ja DisplayPort v1.1a ja v1.2 -liitäntöjä.

Luvassa on myös halvempi Redwood Ridge -kontrollerilla varustettu versio vuonna 2013, minkä pitäisi auttaa tiputtamaan Thunderboltin korkeita valmistuskustannuksia. Nykyisellään Thunderbolt-liitäntä maksaa 20$ per kontrolleri.Falcon Ridge mahdollistaa PCI-E 3.0 -luokan tiedonsiirtonopeuden koneen ulkopuolisten laitteiden kanssa, mutta se käyttää edelleen kuparijohtoja, vaikka alunperin Intel halusi Light Peak -koodinimellä kulkeneen liitännän toimivan optisesti.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista