Asus nopeuttaa USB 3.0 -liitäntää

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (9)

Asus nopeuttaa USB 3.0 -liitäntää
Asus mainostaa olevansa ensimmäinen yritys, joka tarjoaa täyden USB 3.0 UAS-protokollatuen emolevyillään. Uusi tekniikka lupaa parantaa USB-siirtonopeuksia parhaimmillaan 70 prosenttia.

UASP, tai USB attached SCSI protocol, on uusi protokolla USB-liitännän ja massamuistien väliseen tiedonsiirtoon. Nykyisellään käytössä oleva Bulk-Only Transport (BOT) -protokolla on perujaan USB 1.1:n ajoilta, ja nimensä mukaisesti se on melko yksinkertainen verrattuna uuteen UASP-protokollaan.Vaikka Asus mainostaa UAS-protokollan nopeuttavan tiedonsiirtoa parhaimmillaan 70%, Hot Hardwaren tekemien testien perusteella käytännön nopeutus on vaatimattomampi 5-20%. Suurin nopeutus tapahtuu yllättäen aseman sisäisessä kopioinnissa. Nopeusetu näkyy myös paremmin nopeammissa ulkoisssa massamuisteissa.


UASP tarvitsee tuen emolevyltä sekä massamuistilaitteelta. Tällä hetkellä tarvitset siis Asuksen UASP-tuellisen emolevyn ja Asmedian kontrollerilla varustetun ulkoisen kiintolevyn tai kiintolevykotelon. Asus tarjoaa myös erillisen Turbo-moden niille, joilla ei ole yhteensopivaa ulkoista kiintolevyä, mutta Turbo mode käyttää vain optimoitua BOT-protokollaa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

9 kommenttia

Ibanez90
Ibanez90
Toivottavasti saisivat edes toimivat ajurit väsättyä niin ei tarvitsisi aina usb laitteita irrotella ja konetta boottailla että saa kaikki paikat toimimaan. Parhaimmillaan 9:stä paikasta 2 toimii. Vituttaa kyllä kun maksaa emolevystä 400€ eikä se edes toimi kunnolla eivätkä saa ajureita väsättyä. Emolevynä Asus Maximus IV Extreme
jvph76
jvph76
Originally posted by Ibanez90:
Toivottavasti saisivat edes toimivat ajurit väsättyä niin ei tarvitsisi aina usb laitteita irrotella ja konetta boottailla että saa kaikki paikat toimimaan. Parhaimmillaan 9:stä paikasta 2 toimii. Vituttaa kyllä kun maksaa emolevystä 400€ eikä se edes toimi kunnolla eivätkä saa ajureita väsättyä. Emolevynä Asus Maximus IV Extreme
USB on hiukka pettymys minullekkin. Jatkuvasti jotain ongelmia. Vaikka kuinka "laadukkaita" tikkuja ostaa ja käyttää aina "poista turvallisesti" toimintoa niin vähän väliä joko tikku lakkaa olemasta tai tiedostot korruptoituneet. vitun flash muisti. Luulin että "nyt kun on USB tikut niin pääsee eroo DVD-CD ongelmista" mutta ei,, sama paska jatkuu. Hot swap ja kovo telakat lienee ainoa suht varma vaihtoehto liikuttaa dataa laitteelta toiselle ilman tuskia.

FX-8150 ( OC 5.0Ghz 1.48v ) / GA-990FXA-UD3 / 8GB 1866MHz DDR3 / HD7950 3GB / 800W CM Silent Pro Gold / FD Define R3 / Corsair Force GT 120GB SSD / Corsair Hydro 100

Mummy
Mummy
@Ibanez90, en edes tiedä kuinka monta mulla noita paikkoja on mut kaikki toiminut tähänasti. Oletko kokeillut uudelleen asentaa käyttistä ja sen jälkeen suoraan, palomuurista huolehtiminen ja uusien MB ajurien(mukaan lukien USB versiot) asennus.

@jvph76, Itsellä ei optista asemaa lainkaan, eikä ongelmia USB tai muun Flash muistin kanssa. En myöskään käytä mitään poista turvallisesti vaan revin tikun irti kun tiedän että tiedosto on kirjoitettu loppuun.

..en toki käytä USBtä paljon, muutakun langattoman kuulokkeen dongleen, puhelimen ja kameran piuhaan. Kaikki toimii olkoon USB3 versio tai ei.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28. heinäkuuta, 2012 @ 2:23

Suoritin: i5-4670K @4.2GHz 1.175v. Emolevy: MSI Z87-GD65 Gaming. Muistit: 2x4G G.Skill Sniper DDR3-1866. Näytönohjain: ASUS HD7970.
Tarkemmat tiedot nickiä klikkaamalla.

jvph76
jvph76


@jvph76, Itsellä ei optista asemaa lainkaan, eikä ongelmia USB tai muun Flash muistin kanssa. En myöskään käytä mitään poista turvallisesti vaan revin tikun irti kun tiedän että tiedosto on kirjoitettu loppuun.


Ei ollut ongelmia ennen mullakaan. Mutta nykyisin jostain syystä on usbitkin ruvennut v***lemaan. CD-DVD aika oli aina yhtä h**ttiä. Eli parempaa / varmempaa tallennus / siirtomediaa kaipaillen.

Onhan sulla ainakin kunnon rautaa :)

Niin,, kyllä sitä FX-8150.llä ja HD 7950.läkin pääsee ->

http://3dmark.com/3dm11/3371491

FX-8150 jne.. 7970..
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28. heinäkuuta, 2012 @ 2:42

FX-8150 ( OC 5.0Ghz 1.48v ) / GA-990FXA-UD3 / 8GB 1866MHz DDR3 / HD7950 3GB / 800W CM Silent Pro Gold / FD Define R3 / Corsair Force GT 120GB SSD / Corsair Hydro 100

Ibanez90
Ibanez90
Originally posted by Mummy:
@Ibanez90, en edes tiedä kuinka monta mulla noita paikkoja on mut kaikki toiminut tähänasti. Oletko kokeillut uudelleen asentaa käyttistä ja sen jälkeen suoraan, palomuurista huolehtiminen ja uusien MB ajurien(mukaan lukien USB versiot) asennus.

..en toki käytä USBtä paljon, muutakun langattoman kuulokkeen dongleen, puhelimen ja kameran piuhaan. Kaikki toimii olkoon USB3 versio tai ei.
Tehty todella monta kertaa ja juttua tästä asiasta löytyy netistä pilvin pimein. En siis todellakaan ole yksin tämän ongelman kanssa. Ei itsellänikään ole koskaan ollut USB 2.0 paikkojen kanssa mitään ongelmaa. Tälläkin hetkellä kaikki usb laitteet on noissa usb 2.0 paikoissa jotka emolevylle jouduin itse laittamaan niin ongelmat loppui siihen joten on 100% varma että johtuu noista USB 3.0 paikoista/Ajureista.
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab
Itsellä kanssa on tuo Maximus IV Extreme(ostin heti sen jälkeen kun se cougar point SATA bugi oli fixattu) ja kaikissa USB3 paikoissa laite kiinni eikä ole kyllä ikinä temppuillut, tosin olen päivittänyt sen biosin pari kk sitten uusimpaan...se on kai sitten ihan mitä laitteita niissä on kiinni
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28. heinäkuuta, 2012 @ 13:29
Ibanez90
Ibanez90
Originally posted by G0lden_Kebab:
Itsellä kanssa on tuo Maximus IV Extreme(ostin heti sen jälkeen kun se cougar point SATA bugi oli fixattu) ja kaikissa USB3 paikoissa laite kiinni eikä ole kyllä ikinä temppuillut, tosin olen päivittänyt sen biosin pari kk sitten uusimpaan...se on kai sitten ihan mitä laitteita niissä on kiinni
Itse olen myös päivittänyt aina biosin kun uusi on tullut ulos. Ei tuota läheskään aina tule ja kaikilla paikoissa mutta joskus jostain syystä alkaa tulemaan. Välillä toimii pari alinta paikkaa, välillä kaikki, välillä taas pari paikkaa pimeenä.
RekookeR
RekookeR
On jotkut valmistajat jakanut softaa joka nopeuttaa USB2sta nelisen sataa prosenttia ja reilulla puolella USB3sta, mutta tuo lupailee lisää hyvää USB3lle.

-Reko

AhKeefas
AhKeefas
laittaisitko linkit noihin USB 2.0 nopeutuksiin
on nääs wanha laite (vain 2-ydin läppäri, eikä edes 1080 LCD)

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
PlayStation 5 -saatavuus 14 Playstation (PS4 ja PS5)
Glorious näppäimistöt 1 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Myydään Asus GEFORCE GTX1050TI 4GB näytönohjain 2 Myydään
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 50 Vapaata keskustelua
HP Laserjet M110w 3 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Hyvät tarjoukset-ketju 1188 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
AfterDawnin sivusto uudistui, v5 tuli käyttöön kesäkuussa 2022 2 Keskustelualueiden tiedotukset ja uutiset
videot ja areena & yle 5 Videon toisto
Pelejä ilmaiseksi 124 PC:n pelit
Halutan lainata toimivaa Babylon 5 DVD-boksia 1 Muuta keskustelua kotiteatterista
Näytä lisää viestejä