AMD:ltä tulossa uusia Athlon II -budjettisuorittimia

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD:ltä tulossa uusia Athlon II -budjettisuorittimia
CPU World -sivuston mukaan AMD aikoo julkaista lähitulevaisuudessa kolme uutta Athlon II X4 -sarjan suoritinta.

Lähteen mukaan tulossa olisi Athlon II X4 730, 740 ja 750K -suorittimet, jotka asettuvat nykyisen Athlon II -malliston kärkipäähän. Osa nykyisistä Athlon X4 -malleista käyttävät FM1-kantaa ja Llano APU -piirejä joista on poistettu käytöstä integroitu näytönohjain. Tällä hetkellä nopein malli on Athlon II X4 651 3 GHz kellotaajuudella.

Tulossa olevat mallit käyttää uutta FM2-kantaa, ja pohjautuvat nykyisiin Trinity-piireihin ja Piledriver-ytimiin. Athlon II X4 730 ja 740 ovat 65 W suorittimia 2,8 ja 3,2 GHz kellotaajuuksilla. Athlon II X4 750K on vuorostaan 3,4 GHz ja 100 W TDP-arvolla varustettu suoritin, ja K-mallina siinä ei ole kerroinlukkoa, mikä helpottaa ylikellottamista. Kaikissa malleissa on 4 Mt L2-välimuistia. Tarkempaa julkaisuaikataulua tai hintoja ei ole vielä tiedossa.


Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista