Uuden iPadin myynti alkoi Kiinassa

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Uuden iPadin myynti alkoi Kiinassa
Apple on aloittanut kolmannen sukupolven iPadin myynnin Kiinassa. Jo maaliskuun alussa esitellyn laitteen rantautumista maahan on viivästyttänyt Applen ja paikallisen Proview-yhtiön välinen oikeustaisto iPad-nimestä.

Hardware.fi uutisoi heinäkuun alussa, että Apple maksoi nimen käyttöoikeudesta Kiinassa 60 miljoonaa dollaria. Applen näkemyksen mukaan se oli hankkinut maailmanlaajuisen oikeuden nimeen jo vuonna 2009, mutta kiinalaisten viranomaisten mielestä oikeudet eivät ole missään vaiheessa siirtyneet Kiinan osalta.

Myynnin alkaminen ei ole synnyttänyt mitään suurempaa hässäkkää, eikä pitkiä jonojakaan ole päässyt syntymään. Apple on osaltaan myös pyrkinyt estämään jonojen syntyä. Käytössä on ennakkotilausjärjestelmä, jossa online-kaupasta laitteen varannut asiakas saa ajan, jolloin hänen tulisi hakea iPadinsä Apple Storesta. Shanghain ensimmäinen iPad-ostaja oli 32-vuotias Sun Xufei.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5397 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
PlayStation 5 -saatavuus 31 Playstation (PS4 ja PS5)
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä