Dell tuo markkinoille Linux-ultrabookin

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Dell tuo markkinoille Linux-ultrabookin
Tietokonevalmistaja Dell kertoo tuovansa tietyille markkina-alueille Ubuntu 12.04 LTS -käyttöjärjestelmään perustuvan XPS 13 -ultrabookin. Delliltä nähtiin muutama vuosi sitten myös Linux-pohjaisia minikannettavia.

Ubuntua käyttävien XPS 13 -tietokoneiden julkistus liittyy Dellin Project Sputnikiin, jonka tavoitteena on tarjota kehittäjien tarpeet huomioiva kannettava tietokone. Tiedotteen mukaan laite julkaistaan syksyllä, mutta sen tarkempia saatavuustietoja ei vielä kerrottu.

Dell esitteli XPS 13:n tämän vuoden alussa ja se on yhtiön ensimmäinen ultrabook-kannettava. Sen 13 tuuman näyttö on saatu puristettua kilpailevia malleja pienempään tilaan ja sen rungossa on käytetty hiilikuitua. Windows 7 -versio maksaa Suomessa yli 1100 euroa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

johtaja59
johtaja59
Järkevämpi olisi laittaa sekä Win7 että Ubuntu.

Kommentoi uutista