AMD jäi niukasti voitolle Q2 2012

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

AMD jäi niukasti voitolle Q2 2012
AMD varoitti viime viikolla yrityksen liikevaihdon tippuneen kuluneella neljänneksellä 11%. Yritys on nyt saanut julkaistuksi viralliset vuoden toisen neljänneksen tulokset, joiden mukaan sen liikevaihto oli 1,41 miljardia dollaria ja nettotulo 37 miljoonaa dollaria plussan puolella.

AMD:n mukaan tulos oli odotettua heikompi johtuen maailmantalouden nykytilanteesta, joka on johtanut pienempiin tilauksiin OEM-kumppanien toimesta. Erityisesti prosessorien myynti Euroopassa ja Kiinassa on takkuillut. Vaikka AMD vetoaakin maailmantalouden tilanteeseen, ei sen Bulldozer-arkkitehtuurin suorittimet ole juurikaan tehneet vaikutusta ainakaan harrastelijoiden parissa, mikä näkynee tuloksessa. AMD kuitenkin uskoo yhä APU-suorittimiinsa ja HSA-arkkitehtuurin kilpailukykyyn tulevaisuudessa.

Prosessorien lisäksi myös näytönohjainpuolella oli hiljaista liikevaihdon tippuessa 5 prosenttia edelliseen neljännekseen verrattuna, ollen 367 miljoonaa dollaria. GPU-puolen operatiivinen tulos oli 31 miljoonaa dollaria.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

theoneandonly
theoneandonly
Amd athlonin prossut on huippuja :3

Kommentoi uutista