AfterDawn logo

Windows 8 tulee myyntiin 26. lokakuuta

Panu Roivas Panu Roivas
2 kommenttia

Microsoftin jo aiemmin ilmoittama Windows 8:n lokakuun julkaisu on nyt tarkentunut kuun lopulle.

Microsoftin Steven Sinofsky julkisti 26. lokakuuta sijoittuvan julkaisupäivän myyntitapahtumassa eilen. Tarjolla on päivitysversio vanhoille Windows XP, Vista ja 7 -koneille, sekä erillinen System Builder -versio uusille koneille.

Microsoftilla on useita tarjouksia Windows 8:n ostajille. Uuden Windows 7 -tietokoneen ostajille Microsoft tarjoaa päivitystä Windows 8 Pro -versioon 15 dollarin hintaan, kun taas nykyisille Windows 7 -käyttäjille päivityshinta on 39,99$. System builder -version hintaa ei ole vielä julkaistu.

Windows 8:n radikaaleinta uudistusta, Metro-käyttöliittymää, ei ole toistaiseksi otettu vastaan erityisen positiivisesti kuluttajien eikä yritysten toimesta. Microsoft on vastikään julkistanut myös oman Surface-tabletin, joka käyttää ARM-suorittimille tarkoitettua Windows 8 RT -versiota. Työpöytäpuolella kuluttajat ja yritykset eivät ole kuitenkaan olleet vakuuttuneita kosketuskäyttöliittymän hyödyllisyydestä.

2 KOMMENTTIA

ep_1/2

Vaikka Windows 8:aa ei ole vielä julkaistu, on se jo kilpailuviranomaisten hampaissa:

- http://www.tietokone.fi/uutiset/windows...#utm_source=rss
- http://www.tietoviikko.fi/msareena/msuu...ikko/-19072012&

Raattis2/2

Ainoa syy miksi odotan Windows 8:n julkaisua on, että ennen sitä ei julkaista yhtäkään toisen sukupolven Ultrabookia. Ärsyttävää.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT