Teini kuoli pelattuaan liikaa Diablo III:a

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (15)

Teini kuoli pelattuaan liikaa Diablo III:a
Aasialaiset pelaajat ovat tunnettuja omistautumisestaan peleille, mutta pelimanuaalien suositukset taukojen pitämisestä eivät ole aivan turhia. Tämän sai kokea viimeisimmäksi Taiwanilainen pelaaja, joka kuoli pelattuaan 40 tuntia Diablo III:a putkeen.

18-vuotias Chuang oli varannut yksityishuoneen nettikahvilasta perjantaina 13. heinäkuuta, ja kuoli kaksi päivää myöhemmin pelattuaan Diablo III -peliä 40 tuntia putkeen syömättä. Chuang löydettiin ensin nukkumasta pöydän äärestä, mutta herättyään hän nousi pystyyn ja kaatui tajuttomana, ja todettiin myöhemmin sairaalassa kuolleeksi. Kuolemansyyksi todettiin samassa asennossa pitkään istuminen, joka oli aiheuttanut kuolettavan verenkierto-ongelman.

Chuangin kuolema ei ole ensimmäinen liikapelaamisesta johtunut kuolema, vaan Aasian suunnalla kuolemia on tapahtunut vuosien varrella useita. Itsensä kuolleeksi pelanneiden lisäksi Shanghaissa vuonna 2005 eräs pelaaja murhasi kanssapelaajansa veitsellä pelaajan myytyä murhaajalta lainaamansa peliesineen Ebay-verkkokaupassa. Murhaaja todettiin myöhemmin syylliseksi ja sai teostaan kuolemantuomion.


Myös Yhdysvalloissa on kunnostauduttu pelaamiseen liittyviin kuolemiin, mutta hieman eri tapaan kuin Aasiassa. Siinä missä Aasialaiset ovat pelanneet itsensä hengiltä, Yhdysvalloissa on useampi tapaus, jossa lapset on jätetty heitteille ja kuolleet valvojan tai vanhemman keskittyessä pelaamiseen. Tosin viimeisimmässä tapauksessa vuodelta 2010 16-vuotias poika tappoi äitinsä vasaralla äidin takavarikoitua pojan PlayStation-pelikonsolin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

15 kommenttia

johtaja59
johtaja59
Pelit ovat todellakin hengenvaarallisia.
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab
Joo-o , ei TERVE ihminen kyllä kuole 40 tunnin istumiseen ja 40h syömättä jättämiseen, kyllä tuolle henkilölle olisi se veritulppa tai mikälie ennemmin tai myöhemmin tullut...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19. heinäkuuta, 2012 @ 20:55
jartar
jartar
Originally posted by G0lden_Kebab:
Joo-o , ei TERVE ihminen kyllä kuole 40 tunnin istumiseen ja 40h syömättä jättämiseen, kyllä tuolle henkilölle olisi se veritulppa tai mikälie ennemmin tai myöhemmin tullut...

Näin on. Kyllä siellä taustalla on ollut joku sairaus mihinkä se on oikeasti kuollut.

Kuolemansyy on tosi huvittava. Liian pitkään samassa asennossa istuminen. Tyyppi pelaa ja on olevinaan samassa asennossa kokoajan. Ei selkä liiku, ei painopiste muutu, ei korjaa istuma asentoa, ei muuta jalkojen asentoa jne. Täysin mahdotonta...

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

Vipetzki
Vipetzki
Ja kukkahattu tädit kohta taas ehdottamassa pitäisikö videopelit kieltää :)
Pihlis12
Pihlis12
Originally posted by G0lden_Kebab:
Joo-o , ei TERVE ihminen kyllä kuole 40 tunnin istumiseen ja 40h syömättä jättämiseen, kyllä tuolle henkilölle olisi se veritulppa tai mikälie ennemmin tai myöhemmin tullut...

Miksi ei tuo ole mahdollista? Itse olen tehnyt istumatyötä monia vuosia ja olen huomannut sen että ääreisverenkierto varsinkin jaloissa on alkanut kärsimään näin iän myötä. Liikunnallahan tuota tietenkin voi ja pitää korjata.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Istuminen#Istumisen_terveysvaikutukset

Ja taatusti tämä kaveri ei ollut ensimmäisessä sessiossaan :) ..
jartar
jartar
Originally posted by Pihlis12:

Miksi ei tuo ole mahdollista? Itse olen tehnyt istumatyötä monia vuosia ja olen huomannut sen että ääreisverenkierto varsinkin jaloissa on alkanut kärsimään näin iän myötä. Liikunnallahan tuota tietenkin voi ja pitää korjata.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Istuminen#Istumisen_terveysvaikutukset

Ja taatusti tämä kaveri ei ollut ensimmäisessä sessiossaan :) ..

Ääreisverenkierto voi heiketä myös lukuisista muista syistä. Juuri puhuttiin siitä että TERVE ihminen ei kuole istumiseen. Linkkisi pointti on lähinnä siinä, että paljon istuva ei välttämättä liiku tarpeeksi, joten hän lihoo ja sairastuu siitä syystä.

Ihmisen keho on "rakennettu" viisaasti sillä se varoittaa kivulla jos keholla on hätä. Jos istut liian kauan samassa asennossa niin keho varoittaa jolloin sinä muutat asentoa automaattisesti. Tämä siis terveellä ihmisellä.

Eli terve ihminen ei todellakaan kuole 40 tunnin syömättömyyteen tai istumiseen. Siellä pitää todellakin olla jotain vakavaa taustalla, mikä hoidon totaalisen laiminlyönnin takia tappaa.

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

Pihlis12
Pihlis12
TERVE ihminen ei istu diablon parissa tuota 40 tuntia.

Quote:
Laskimotukos (laskimoveritulppa):
Pitkä liikkumattomuus esimerkiksi sairauden tai pitkän lentomatkan vuoksi. Lennolla riskiä lisää vielä asento, jossa istuimen reuna voi haitata jalkojen laskimoverenkiertoa
Edit: nyt kun tässä lisää aiheesta googletin niin tuli mieleen että varmaan kannattais alkaa liikkumaan enemmän :)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20. heinäkuuta, 2012 @ 8:21
Herp-a-derp
Herp-a-derp
Jahas, mokkula kusee taas. Pahoittelen kolmoisviestiä
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20. heinäkuuta, 2012 @ 8:49
Herp-a-derp
Herp-a-derp
Ensin pikkaisen valistusta ja vastauksia:
@johtaja59, siis yksi sadoista miljoonista pelaajista maailmassa kuolee, ja heti pelit ovat tappavia?

@G0lden_Kebab, jartar Täysin terve ja hyväkuntoinen ihminen voi saada veritulpan siinä missä huonompikuntoinenkin. Otappa vaikka wikipediasta selvää miten veritulppa muodostuu kehossa, ennen kuin avaat suusi. :) Veritulpan saa esimerkiksi huonolla tuolilla istumisesta pitkään paikallaan, jolloin verenkierto keskeytyy tai tukkeutuu osittain.

@jartar, ihmisen keho kertoo asioita vain sillon, kuin ihminen pystyy niihin keskittymään, jopa kivun ja pahan olon voi sulkea pois, jos johonkin saa keskityttyä. Esimerkiksi itse tykkään katsella elokuvia maratoonissa, tai pelata suhteellisen intensiivisiä pelejä sängyssä maatessa, koska silloin "unohdan" kehon kokemat huonot tuntemukset. Myöskin on hyvinkin mahdollista, jos kyseinen tuoli missä herra on istunut, on ollut joku puinen paska, jolloin aivan helposti on saanut jommankumman jalkansa tunnottomaksi verenkierron keskeytymisen takia.

--------

Täysin terve ihminen, (siis, hengellisesti, ei fyysesti) ei pysty istumaan koneen vieressä sitää 40 tuntia, mutta.

1:10,000,000 pelaajasta kuolee, ja heti ollaan uutisoimassa. Lähes emppiirisesti voitaisii tuo todistaa, että pelin vika, kun on niin korkeat player-to-death ratiot. Katsotaan mitä keltainen media tästä tuumaa, jos taas saataisiin nauraa.
Anonymous User
Anonymous User
Ensin pikkaisen valistusta ja vastauksia:
@johtaja59, siis yksi sadoista miljoonista pelaajista maailmassa kuolee, ja heti pelit ovat tappavia?

@G0lden_Kebab, jartar Täysin terve ja hyväkuntoinen ihminen voi saada veritulpan siinä missä huonompikuntoinenkin. Otappa vaikka wikipediasta selvää miten veritulppa muodostuu kehossa, ennen kuin avaat suusi. :) Veritulpan saa esimerkiksi huonolla tuolilla istumisesta pitkään paikallaan, jolloin verenkierto keskeytyy tai tukkeutuu osittain.

@jartar, ihmisen keho kertoo asioita vain sillon, kuin ihminen pystyy niihin keskittymään, jopa kivun ja pahan olon voi sulkea pois, jos johonkin saa keskityttyä. Esimerkiksi itse tykkään katsella elokuvia maratoonissa, tai pelata suhteellisen intensiivisiä pelejä sängyssä maatessa, koska silloin "unohdan" kehon kokemat huonot tuntemukset. Myöskin on hyvinkin mahdollista, jos kyseinen tuoli missä herra on istunut, on ollut joku puinen paska, jolloin aivan helposti on saanut jommankumman jalkansa tunnottomaksi verenkierron keskeytymisen takia.

--------

Täysin terve ihminen, (siis, hengellisesti, ei fyysesti) ei pysty istumaan koneen vieressä sitää 40 tuntia, mutta.

1:10,000,000 pelaajasta kuolee, ja heti ollaan uutisoimassa. Lähes emppiirisesti voitaisii tuo todistaa, että pelin vika, kun on niin korkeat player-to-death ratiot. Katsotaan mitä keltainen media tästä tuumaa, jos taas saataisiin nauraa.
jartar
jartar
Originally posted by Herp-a-derp:

@G0lden_Kebab, jartar Täysin terve ja hyväkuntoinen ihminen voi saada veritulpan siinä missä huonompikuntoinenkin. Otappa vaikka wikipediasta selvää miten veritulppa muodostuu kehossa, ennen kuin avaat suusi. :) Veritulpan saa esimerkiksi huonolla tuolilla istumisesta pitkään paikallaan, jolloin verenkierto keskeytyy tai tukkeutuu osittain.

@jartar, ihmisen keho kertoo asioita vain sillon, kuin ihminen pystyy niihin keskittymään, jopa kivun ja pahan olon voi sulkea pois, jos johonkin saa keskityttyä. Esimerkiksi itse tykkään katsella elokuvia maratoonissa, tai pelata suhteellisen intensiivisiä pelejä sängyssä maatessa, koska silloin "unohdan" kehon kokemat huonot tuntemukset. Myöskin on hyvinkin mahdollista, jos kyseinen tuoli missä herra on istunut, on ollut joku puinen paska, jolloin aivan helposti on saanut jommankumman jalkansa tunnottomaksi verenkierron keskeytymisen takia.


Varmaan sitten laitat tilastot siitä miten moni terve 18 ihminen on kuollut pelkkään istumiseen. Jos asia enemmän kiinnostaa niin lue vaikka tuota
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyski...ikkeli=dlk00039
Ja huomaa että syissä puhutaan siitä että nostavat riskitekijöitä. Jollain perusterveellä 18 vuotiaalla riski on 0% luokkaa joten yhden riskin lisääntyminen ei merkkaa mitään.

Ja ei. Ei ihminen pelin takia voi niin paljon suodattaa kipua pois että kuolee.
Originally posted by Pihlis12:
TERVE ihminen ei istu diablon parissa tuota 40 tuntia.


No jos kyseessä on sairas ihminen niin ei pelaaminen sitä tappanut.
Anonymous User
Anonymous User
Ja uutinen tämä on juurikin siksi, että tälläiset kuolemat ovat hyvin harvinaisia.
theoneandonly
theoneandonly
Muistakaahan ihmiset pitää niitä taukoja pelaamisesta :)

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit SP1 | AMD Athlon II X2 220| Radeon HD 6800 Series (XFX Pine Group)| RAM 4,00 Gt Dual-Channel DDR3 | 466GB Hitachi | Logitech G-110 | Turlebeach px-21 | Xbox 360 250 GB | Sharp 32" Hd taulu-tv |
| Razer Deathadder 3500 dpi | Razer Sphex hiirimatto|

jartar
jartar
Originally posted by kalepakko:
Ja uutinen tämä on juurikin siksi, että tälläiset kuolemat ovat hyvin harvinaisia.

Uutinen lähinnä siksi että pelaamisen haitat on tunteita kuohuttava asia ja tällaisilla "uutisilla" saadaan hyvä mieli "kukkahattu" tädeille. Saadaan sanoa, mitäs minä sanoin, pelaaminen on erittäin vaarallista kun siihen voi kuolla.

Mielestäni tämäkin juttu on hyvin sensaation hakuinen. Sanotaan suoraan että pelaaminen aiheutti kuoleman vaikka taustalla on oltava jotain muutakin. Lisäksi sanotaan että MONTA ihmistä kuollut vuosien mittaan aasian alueella. Hei, siellä Aasian alueella asuu n. 3,9 miljardia ihmistä. Jos 1 tai 2 ihmistä on monta niin kyllä siellä kuolee kaikkiin mahdollisiin asioihin monta ihmistä muutaman vuoden aikana. Eipä niitä jakseta uutisoida.
Originally posted by theoneandonly:
Muistakaahan ihmiset pitää niitä taukoja pelaamisesta :)

Samoilla linjoilla. Eli kohtuus kaikessa :)

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

Anonymous User
Anonymous User
Eiks sen kahvilan omistaja sulje sitä ikinä? Siis toihan oli mennyt kahvilaan. Joo I know että se oli varannu yksityishuoneen mut silti. :DDD

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Huawei 4g ja sen perään ubiquitin reitittimiä ja yhteiset toimimaan 2 WLAN ja lähiverkot
Elokuvia 22 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4469 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2129 Vapaata keskustelua
Imuroin koneen sisuskalut & kävi näin (Reboot and select proper boot device...) 6 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Videoketju 347 Vapaata keskustelua
Windows 10 - Keskustelu 1158 Windows -ongelmat
Näytönohjain "hukassa" 7 Ajuri- ja softaongelmat
Hp kannettava Win 10 Videoeditori ei toimi 10 Kannettavat tietokoneet
Hyvät tarjoukset-ketju 1082 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä