AfterDawn logo

Sapphirelta Radeon HD 7970 GHz Edition Toxic 6 Gt muistilla

Panu Roivas Panu Roivas

Sapphiren alkuperäinen Radeon HD 7970 Toxic 6 Gt nähtiin ensimmäisen kerran jo huhtikuussa, mutta nyt Sapphire on päivittänyt sen GHz Edition -kuosiin.

Sapphiren toistaiseksi tehokkain yhden piirin näytönohjain käy 1,1 GHz kellotaajuudella, mutta siinä on myös BIOS-kytkin, jolla kellotaajuuden saa nostettua 1,2 GHz tasolle. Massiivinen 6 Gt GDDR5-muisti toimii kortilla 1,5 GHz kellotaajuudella.

Kellotaajuuksien ja muistimäärän virransyöttöä varten Sapphiren kortista löytyy 8-vaiheinen "Black Diamond" -virransyöttö, jota varten tarvitaan kaksi 8-pinnistä lisävirtaliitintä. Kortin jäähdytyksestä vastaa Sapphiren höyrykammiojäähdytin, josta kuuman ilman puhaltaa kaksi 90 mm tuuletinta.


Kortin liitäntöinä toimii 2x dual-link DVI, mini-DP 1.2 ja HDMI 1.4a. Kortti tukee CrossFireä, ja todennäköisesti ainoa 6 gigatavun muistimäärää hyödyntävä skenaario lieneekin korkearesoluutioinen Eyefinity-kokoonpano jota varten yksi kortti ei tule riittämään.

Sapphire Radeon HD 7970 GHz Edition Toxic 6 GB:n saatavuus on toistaiseksi heikkoa, ja Saksassa sillä on hintaa n. 625€.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT