Toshiba kehittämässä uusia muistityyppejä

Kirjoittaja Panu Roivas,

Toshiba kehittämässä uusia muistityyppejä
Toshiba on valottanut vastikään sen tulevaa tutkimusta ja tuotekehitystä. Toshiba on jo tällä hetkellä massatuotantovaiheessa 19 nm NAND flash -piirien osalta, mutta jatkossa tulossa on uusia kolmiulotteisia muistirakenteita, jotka tuovat selvästi lisää suorituskykyä.

Ensimmäisenä vuorossa on "BiCS" NAND-muisti, jonka hinta on nykyistä NAND flash -muistia pienempi kun piirillä on kerroksia yli 15. Ensimmäiset 128 ja 256 Gb prototyypit valmistuvat ensi vuonna, ja massatuotanto aloitetaan 2015.

Toshiba esitteli myös 64 Gb ReRAM-piiriä, ja myös sen aikataulu noudattelee samaa kaavaa. Vaikka prototyyppipiirin koko onkin pienempi kuin BiCSin, Toshiba uskoo piirien kapasiteettien olevan massatuotantovaiheessa samaa luokkaa. ReRAM-muistien etuna on niiden nopea kirjoitusnopeus, ja tätä muistityyppiä tullaan näkemään korkean suorituskyvyn tuotteissa.

ReRAMin lisäksi Toshiba kehittää myös STT-MRAM-muisteja, joita tullaan käyttämään välimuisteina esimerkiksi SSD-levyissä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille