OCZ: suuremman kapasiteetin SSD-asemien myynti kasvussa - muistipiirien hinnat pohjalukemissa

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (2)

OCZ: suuremman kapasiteetin SSD-asemien myynti kasvussa - muistipiirien hinnat pohjalukemissa
SSD-valmistaja OCZ:n toimitusjohtaja Ryan Petersen uskoo 25 nm NAND-muistien hintojen tipahtaneen pohjalukemiin. Jotta hinnat tippuisivat jatkossakin, on muistivalmistajien keskityttävä uusiin teknologioihin ja prosesseihin.

Petersenin mukaan kuluttajat ovat alkaneet SSD-asemien hintojen tippuessa ostamaan myös korkeammalla kapasiteetilla varustettuja SSD-asemia.

"NAND flash hinnat ovat tippuneet merkittävästi ensimmäisellä neljänneksellä, mikä on johtanut suurempaan myyntimäärään korkeamman kapasiteetin tuotteissamme. Vaikka trendi on vasta alustava, odotamme kysynnän siirtyvän suuremman kapasiteetin asemiin, mikä johtaa entistä parempaan liikevaihtoon mekaanisten kiintolevyjen korvaussegmentissä, jos trendi jatkuu."

Ryan Petersen, OCZOCZ:n SSD-toimitukset kasvoivat 54% edellisvuoteen verrattuna, ja OCZ toimitti kuluneella neljänneksellä yli sata tuhatta Indilinx Everest 2 -pohjaista asemaa, joihin lukeutuvat muun muassa Vertex 4 ja Agility 4 -asemat.

Vaikka SSD-asemien hinnat ovat tippuneet viime aikoina merkittävästi, Petersenin mukaan 25 nm NAND flash -muistien hinnat ovat saavuttaneet pohjan. Valmistajien on keskityttävä jatkossa nykyisen MLC 2bpc (bittiä per solu) -tekniikan sijasta uudempaan TLC 3bpc -tekniikkaan. Tämän lisäksi myös siirtyminen 20nm ja 19 nm prosessitekniikkaan tarvitaan SSD-asemien suorituskyvyn kehittämiseen.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

johtaja59
johtaja59
SATA3 väylän rajoitteet alkaa tulla jo nyt vastaan, joten mitä iloa 20nm / 19nm valmistustekniikan tuomasta nopeuslisästä on, ellei muutkin valmistajat ala tehdä PCIe väyläisiä SSD kortteja.
Se ei ollut yllätys, että nykyisellä valmistustekniikalla hintojen pohja on jo saavutettu.
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Nopeampi piiri mahdollistaa sen, että tiedon siirtoon käytetään kapeampaa väylää, joten valmistaja säästää kuluissa. Mutta yhdellä SSD levyllä SATA3 piisaa mainiosti vielä seuraavankin sukupolven laitteet. Raid ja vastaavat törmäävät seinään, mutta niitä varten löytyy piakkoin PCIe 4.0 joka jälleen kerran tuplaa väylänopeuden.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5277 Vapaata keskustelua
Läppäriä opiskeluun 5 Uutta kannettavaa ostamassa
Samsung Smart Switch tietojen siirto 1 Android -keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1201 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 132 PC:n pelit
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 54 Vapaata keskustelua
YLE Areena 13 Vapaata keskustelua
Valokuidun saatavuus eri puolilla Suomea 18 Laajakaistaliittymät
Samsung Xpress c430W värilaserin kuvayksikkö lopussa 24 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Winamp asetukset 2 Keskustelua musiikkiohjelmista
Näytä lisää viestejä