Intel tiputtamassa SSD-asemiensa hintoja

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (11)

Intel tiputtamassa SSD-asemiensa hintoja
VR-Zonen lähteiden mukaan Intel on tiputtamassa SSD-asemiensa hintoja elokuussa. Luvassa on parhaimmillaan 37% hintaromahdus.

Intelin SSD-asemien hinnat ovat olleet viime aikoina kilpailijoita korkeammat, mutta tähän vaikuttaisi tulevan muutos, jos VR-Zonen lähteet ovat oikeassa. Eniten muutoksia on luvassa suuremmissa kapasiteeteissa, ja esimerkiksi pienikapasiteettiset SSD 320 -sarjan levyt jäävät hinnanalennuksista paitsi. 300 Gt mallin hinnan luvataan tippuvan 519 dollarista 464 dollariin. 600 Gt mallilla suositushinta on nyt 1059$ ja alennuksen jälkeen 879$.

320-sarjan lisäksi myös 520-sarja saa alennuksia eniten kookkaimmassa päässä. Siinä missä 120 Gt mallin hinta tippuu 189 dollarista 139 dollariin (26,4%), 480 Gt mallille on luvassa 37,7% tiputus 593$ tasolle.


Myös uudemman 330-sarjan hintoja tullaan tiputtamaan kovalla kädellä. 60 Gt mallin uusi hinta on 69$, 120 Gt 104$ ja 180 Gt 154$.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

11 kommenttia

DjZorlag
DjZorlag
No huhhuh... Intelin luotettavuutta OCZ:n hinnalla. Mikä näissä on sitten vikana? Suorituskykykö? No eipä oikeastaan sekään :D

"Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"

ackalin
ackalin
Originally posted by DjZorlag:
Mikä näissä on sitten vikana?
Yksinkertaisesti hinta. Ei tavalliset kuluttajat tuollaisia hintoja maksa ja hi-fisteliöitä on lian vähän. Nykypäivänä yksittäisen perus pc komponentin hinta kun on yli 150 euro, niin se on likaa. Kovoissa musta on 100 euroo kipukynnys oli sen ominaisuudet taikka koko mitä tahansa. Itse kyllä olen ostellut aikanaan eturivissä kamaa, mutta onneksi siitä järjettömästä päivitys rumbasta on kasvanut jo ulos.

”siis ihan jotain muuta”

DjZorlag
DjZorlag
Et kai vertaa näitä normikovojen hintoihin? Toki koneessa pitää usein olla varastokovokin mutta SSD:t on erikseen. Silti monille tavallisille tallaajille 120gigaa riittää helposti kaikkeen käyttöön. Varastokovoa ei välttämättä tarvitsekaan.

Jos laadukkaan ja luotettavan 120GB SSD:n saa alle satasen niin onhan se nykymittapuulla jo melkoisen halpa. Vaikka 5 vuoden päästä 1TB ssd maksaisikin saman verran kuin nykyään 120gb SSD, silti nykyään jokaiseen tonnin koneeseen pitää/kannattaa se SSD laittaa.


"Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"

Sefriol
Sefriol
SSD on suurin parannus koneeseen, mitä voit rahalla saada. Ja eron huomaa heti.

Esim vanhaa konettani en jaksanut sammuttaa koskaan vaan laitoin aina virransäästötilaan, koska koneen uudelleenkäynnistäminen kesti parhaimmillaan 2 minuttia. Uudella koneella käynnistys onnistunee 10 sekunnissa.
H4X0R-X
H4X0R-X
Originally posted by Sefriol:
SSD on suurin parannus koneeseen, mitä voit rahalla saada. Ja eron huomaa heti.

Esim vanhaa konettani en jaksanut sammuttaa koskaan vaan laitoin aina virransäästötilaan, koska koneen uudelleenkäynnistäminen kesti parhaimmillaan 2 minuttia. Uudella koneella käynnistys onnistunee 10 sekunnissa.

Aivan. Suurin ero on käytännössä käynnistämisessä, mutta tuohon kymmeneneen sekunttiin pitää kyllä olla kaikki logon-skippauksetkin bootissa päällä. ;)

Toinen missä eron huomaa, niin pelien lataustaoissa. Kun pelaan esimerkiksi borderlandsia kaverin kanssa, niin hänen tehokkaammasta kokoonpanosta huolimatta, lataustaukoni ovat puolta lyhempiä ssd:n ansiosta. Mainitsisin vielä erikseen dragon agen, jossa välillä jopa minuutin lataustaot tippuivat helposti alle kymmenen sekunnin luokkaan ssd:llä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12. heinäkuuta, 2012 @ 19:42
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Eivät nuo vielä tuon hinnanlaskunkaan jälkeen mitään halpoja ole. Lähempänä kilpailijoita toki.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13. heinäkuuta, 2012 @ 13:50
DjZorlag
DjZorlag
330 sarja menisi jo kilpailijoistakin ohi, vaikka dollarit muutettaisiin suoraan euroiksi. Hieman nopeamman 520-sarjan hintakin tippuu kilpailijoiden hintojen tasolle. Nyt 520:n hinnat on kalleimmasta päästä mutta jos hinnat tippuu odotetusti, ollaan samoissa hinnoissa crucialin kanssa ja parin kympin päässä samsungista.

E: Yli 256gt asemien hintoja ei tavallisella tallaajalla tarvitse vielä katsoa. Ne on kalliita vielä kaikilla merkeillä. Eikä noin suuri määrä huippunopeaa varastotilaa ole mitenkään välttämätöntä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13. heinäkuuta, 2012 @ 10:01

"Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"

johtaja59
johtaja59
Veikkaisin että suurimmalle osalle peruskäyttäjistä riittää 60Gt ja siitäkin jää puolet tyhjäksi.
Sitten jos koneelle varastoi DV-nauhoja ja RAW-kuvia, niin niitä varten kannattaa olla jo HDD erikseen.
ackalin
ackalin
Originally posted by DjZorlag:
Et kai vertaa näitä normikovojen hintoihin?
Niin jännä käsite toi normikovalevy. Mitä luultavammin jossain vaiheessa samaa termiä tullaan käyttämään SSD:tä kans. Joo kyllä vertaa siksi, että nuo ovat jo niin kauan olleet markkinoilla ja juuri tuota termiä normikovalevyä voisi alkaa jo käyttää niistä ja mekaanisista kovoista voisi puhua retrokovot.
Mustan kyllä ajan kun ostin ensimmäisen 40GB levy maksoi 2vko palkan joten hinta olisi nyt jotain 800-1000 euro. Tänä päivänä ei tulisi edes mieleen ostaa.

”siis ihan jotain muuta”

DjZorlag
DjZorlag
Normikovo ja normikovo. No vähän huolimattomasti kutsuin perus mekaanisia kovoja (Hard Disk Drive) normikovoiksi. Eihän se SSD:kään niin epänormaali ole joten helpointa kai olisi vaihtaa nimitykset SSD:ksi ja HDD:ksi.

Mutta "normikovo" -titteliä SSD ei ole saavuttanut, eikä tule varmaan koskaan saavuttamaankaan. Koska ainakin teoriassa SSD (Solid State Drive) ei ole kovalevy vaan SSD-levy ;)

"Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"

ackalin
ackalin
Joo 60 olin aluksi ajatellut, mutta joutuisi lian usein kattelee mitä touhu ja minne tallentelee. Tällä hetkellä 2*320 eli käyttis ja varmus. Käyttis tila pyörii 90-140GB paikkeilla joten tuolla 128GB SSD pitäisi käyttis korvatta jotta olisi suhteellisen luova käyttö. Itselläni varastona taas toimi 1,5TB koti serveri purkki.

Ei noista puhekielen sanoista kannatta välittää kun asiasta tiettävät keskustelee. Ongelma syntyy yleensä kun ei tekniikan harrasta ja kertoo ongelmasta ja käyttää vääriä slangi sanoja niin tulee ajateltua ongelmaa väärältä kantilta ensin. Taikka pahimmassa tapauksessa ihmettelee, että eihän tuollainen ole edes mahdollista.

Onhan puhekielessä esim videoiden katselu tänä päivänä ohjelmatallenteen katsomista tallentavalla digiboxsilta. Joiden datan tallentamisessa muuten nykyään toimii magneettinen ja puolijohde periaatteella toimivat massamuisti komponentteina eli se normikovo ja muistitikku. Miksei myös ulkoinen SSD asema.
Niin onpa ollut myös mulla DVD:le tallentava video ennen digibox aikaa, jossa pääasiallisesti käytettiin DVD rammia mutta toimis myös kerta ja udelleen kirjoitettavilla.

”siis ihan jotain muuta”

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
uusi näyttö pelaamiseen 1 Tietokoneen näytöt
Windows 11 - Keskustelu 223 Windows -ongelmat
Biisiketju 5365 Vapaata keskustelua
Valokuidun saatavuus eri puolilla Suomea 20 Laajakaistaliittymät
Biisien lähetys linkkinä muille 8 Yleistä keskustelua digitaalisesta musiikista
Softa pitkän videon tekoon? 5 Yleistä keskustelua digitaalisesta videosta
Samsung vai ProCaster? 3 Televisiot
Topfield crc-1410ct 11 Keskustelua kaapeliverkon digibokseista
Synkronointivirhe 3 Android -keskustelu
Kannettava rakennustekniikan opiskelijalle 17 Uutta kannettavaa ostamassa
Näytä lisää viestejä