AMD varoittaa heikosta tuloksesta

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (4)

AMD varoittaa heikosta tuloksesta
Intelin varjosta nousuaan yrittävä AMD on parhaillaan muuttamassa kilpailutaktiikkaansa, mutta ainakaan lyhyellä tähtäimellä sillä ei näytä olevan erityisen positiivista vaikutusta yrityksen tulokseen.

AMD on antanut tulosvaroituksen toiselle neljännekselle, jonka lopullinen tulos kerrotaan 19. heinäkuuta. Yrityksen liikevaihto on tippunut noin 11% edelliseen neljännekseen verrattuna, mikä tarkoittaa noin 1,41 miljardin liikevaihtoa. Aiemmin AMD uskoi 3% kasvuun, mutta ilmeisesti Kiinan ja Euroopan markkinoiden myynti ei ole ollut odotettua, eivätkä OEM-yhteistyökumppanit ole tilanneet odotettuja määriä piirejä AMD:ltä.

AMD:n tämänhetkinen tilanne on vaikea, sillä se ei ole pystynyt kilpailemaan Intelin kanssa perinteisistä x86-markkinoista. AMD on kertonut keskittyvänsä jatkossa vähävirtaisempiin APU-piireihin, sekä prosessorin ja näytönohjaimen yhdistävään HSA-arkkitehtuuriin. Samalla se on myös joutunut keventämään kulurakennettaan, tehden AMD:stä käytännössä entistä pienemmän yrityksen. Lisäksi myös Intel on edelleen samoilla apajilla vähävirtaisten piirien osalta, joten kilpailua löytyy AMD:lle jatkossakin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

4 kommenttia

Sefriol
Sefriol
Harmi sinänsä. Taitaa tulla Intelin ja Nvidian monopoli prosessorien ja näytönohjainten saralla. Kuluttajan kannalta tarkoittaa luultavasti sitä, että hinnat kääntyvät nousuun.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11. heinäkuuta, 2012 @ 21:50
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Sitähän se tarkoittaisi... Eli toivotaan, että AMD ei floppaa...
Curvy2
Curvy2
Kilpailuahan tässä kaipaisi... Intel rahastaa aika rankasti tuotteillaan. Tosin en usko että AMD floppais. Tuskin ne Eloppeja tekis...

Meissä kaikissa asuu aina pieni insinööri..
Never say never again.

jvph76
jvph76
Jaa a. Toivon todella ettei AMD luovu työpöytä prossujen / näytönohjainten kehityksestä ja tuottamisesta. Juurikin sen intelin / Nvidian monopolin vuoksi.
Toivottavasti myös saavat piakkoin sen uudella arkkitehtuurilla tuotetun FX-8365? FX-8635 en muist.. ( mutta ei viilattu FX-8150 vaan kokonaan uusi )
jonka teholisäys on jo selkeämpi muttei kuitenkaan inteliä peittoava.

FX-8150 ( OC 5.0Ghz 1.48v ) / GA-990FXA-UD3 / 8GB 1866MHz DDR3 / HD7950 3GB / 800W CM Silent Pro Gold / FD Define R3 / Corsair Force GT 120GB SSD / Corsair Hydro 100

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Videoketju 396 Vapaata keskustelua
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 1 Myydään
Biisiketju 4933 Vapaata keskustelua
Deskjet 500 ajuri win 7 9 avast! - Tuki ja keskustelu
YLE Areena ongelma 78 Televisiot
Windows 11 - Keskustelu 85 Windows -ongelmat
defender 2 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Forza Horizon 4 ongelma 1 PC:n pelit
Windows 10 - Keskustelu 1223 Windows -ongelmat
hot spot ongelma pc:n kanssa 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä