Samsung kehittämässä Window RT -tablettia lokakuulle

Kirjoittaja Panu Roivas,

Samsung kehittämässä Window RT -tablettia lokakuulle
Jos Bloombergin lähteisiin on uskomista, Samsung lienee yksi harvoista Windows RT:n kelkkaan lähtevistä laitevalmistajista, jotka joutuvat kilpailemaan iPadin lisäksi myös Microsoftin oman Surface-tabletin RT-version kanssa.

Samsungin uskotaan julkaisevan RT-tabletin heti Windows 8 RT:n julkaisun yhteydessä lokakkuussa. Vaikka tablet-suunnitelmia ei ole virallisesti julkistettu, Samsung on myöntänyt, että se aikoo tukea x86-version lisäksi myös toista Windows-veriosta.

Microsoftille usean RT-tabletin julkaisu laitevalmistajien toimesta on tärkeää, mutta sen oma tablet on ilmeisesti saanut yhteistyökumppanit varpailleen, HP:n jättäessä RT-tabletit suosiolla muille, ja Acerin kehoittaessa Microsoftia pysymään softapuolella. Tablet-markkinoita johti ensimmäisen neljänneksen lopussa Apple noin 11.8 miljoonan yksikön toimitusmäärillä, eli 58% markkinaosuudella. Toisena tuli Samsung 11% osuudella ja kolmantena Amazon 5,8% osuudella.'

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista