Microsoft lopettaa Windows Home Serverin kehityksen

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

Microsoft lopettaa Windows Home Serverin kehityksen
Microsof on Windows Server 2012 myötä yksinkertaistanut palvelinpuolen tarjontaansa lopettamalla Enterprise, Small Business Server ja HPC -versiot. Myös Windows Home Server on saapunut tiensä päähän, ja Windows Home Server 2011 jää viimeiseksi versioksi.

Windows Home Server on saatavilla vielä vuoden 2013 loppuun saakka kuluttajapuolella, mutta OEM-valmistajille Microsoft on asettanut aikarajaksi vuoden 2025 lopun. WHS:n tarkoituksena on tarjota kotikäyttäjille muun muassa keskitetty palvelin jolle voi tallentaa koko talouden varmuuskopiot ja jaettavat tiedostot, sekä mahdollisuuden etäyhteyteen. Samat tehtävät on kuitenkin toteutettavissa monella muullakin tapaa kuin erillisen palvelimen hankkimalla, ja kehittyneempään palvelintoimintaan valitaan joka tapauksessa eri palvelinkäyttöjärjestelmä.


Korvikkeeksi edesmenneelle WHS:lle lähin vaihtoehto lienee Windows Server 2012 Essentials, mutta sen 425$ hinta on jo eri luokassa. WHS:n suosittu Drive Extender voidaan kuitenkin korvata nykyään muun muassa Windows 8:sta löytyvällä storage spaces -toiminnallisuudella, ja pilvitallennuksen myötä myös tiedostojen etähaku onnistuu ilman omaa palvelintakin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

syrtek66
syrtek66
Nyyyh,

jääpi tilaa linux servereille jotka tässä tapauksessa tappoivat nämä wintoosat
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8. heinäkuuta, 2012 @ 22:28

"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

Kommentoi uutista