Square Enix: seuraavan sukupolven konsolit tarvitsevat paljon muistia

Kirjoittaja Panu Roivas,

Square Enix: seuraavan sukupolven konsolit tarvitsevat paljon muistia
Square Enix on Epicin ohella ollut eturintamassa esittelemässä seuraavan sukupolven grafiikkamoottoriaan. Ongelmana on kuitenkin Sony ja Microsoft, joiden pitäisi vielä julkaista konsolit, jotka pystyisivät oikeasti pyörittämään demottuja grafiikkaominaisuuksia. Tätä varten Square Enix kehottaa konsolivalmistajia olemaan kursailematta muistin suhteen tällä kertaa.

Nykyisen konsolisukupolven suurimpia ongelmia pelinkehittäjien kannalta lienee niiden rajallinen muistimäärä. Siinä missä PC-puolella näytönohjaimissa on jo 2-3 Gt muistia, Xbox 360 ja Sony joutuvat tyytymään noin kymmenesosaan.
Square Enix esitteli vastikään Luminous Enginellä tehtyä Agni's Philosophy -demoa, jota pyöritettiin yhden GeForce GTX 680:n voimin. Jotta samat grafiikat saataisiin myös Playstation 4:lle tai Xbox 720:lle, Sonyn ja Microsoftin on mahdutettava konsoleihinsa paljon muistia. Todennäköisesti kumpikaan yritys ei ole kuitenkaan erityisen hanakka antamaan pelikehittäjille pelivaraa, sillä konsolien suurilla tuotantomäärillä muistikapasiteetin vaikutus valmistuskustannuksiin on merkittävä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
USB adapteri kovalevyyn 4 Kannettavat tietokoneet
Onko hyvä paketti? 1 Uutta tietokonetta ostamassa
car x drift ongelma 4 PC:n pelit
Biisiketju 4472 Vapaata keskustelua
Hp kannettava Win 10 Videoeditori ei toimi 12 Kannettavat tietokoneet
uusi kone valmis "pikkuputiikki" mielipiteitä 3 Uutta tietokonetta ostamassa
Huawei 4g ja sen perään ubiquitin reitittimiä ja yhteiset toimimaan 3 WLAN ja lähiverkot
Elokuvia 22 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2129 Vapaata keskustelua
Imuroin koneen sisuskalut & kävi näin (Reboot and select proper boot device...) 6 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä