Gigabyte valmistelemassa Radeon HD 7970 GHz Editionia Windforce 5x -jäähdytyksellä

Kirjoittaja Panu Roivas,

Gigabyte valmistelemassa Radeon HD 7970 GHz Editionia Windforce 5x -jäähdytyksellä
Gigabyten erikoinen Windforce-cooleri nähtiin ensimmäisen kerran Nvidian GeForce GTX 680 -näytönohjaimeen kytkettynä. Nyt Gigabyte on päättänyt tehdä saman tempun myös AMD:n uudelle Radeon HD 7970 GHz Editionille.

Gigabyten cooleri on massiivinen kolmen korttipaikan siili, jota pitää viileänä jopa viisi pientä 40 mm tuuletinta, jotka vetävät kuuman ilman siilistä sen sijaan, että tuulettimet puhaltaisivat siilirivaston lävitse.
Kortin siiliosuus ja viisi 8 mm lämpöputkea varmasti täyttävät oman osuutensa kortin jäähdytyksestä, mutta moni varmasti syystäkin epäilee pienten tuulettimien äänentasoa kohtuullisen korkeaksi. Lisäksi pull-konfiguraatio ei tunnetusti ole ollut yhtä tehokas lämmönsiirrossa kuin perinteinen siilin läpi puhallus.

Nähtäväksi jää, miten Gigabyten innovaatio tulee lopulta toimimaan käytännössä. AMD:n Radeon HD 7970 GHz Edition kaipaa kuitenkin Windforce 5x:n kaltaisia tehojäähyjä, sillä AMD:n referenssijäähdytys ei ole juuri arvosteluissa vakuuttanut, mutta Tahitissa on entistä korkeammasta peruskellotaajuudesta huolimatta paljon ylikellotusvaraa, jos vain jäähdytys on riittävä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista