AMD:n 28 nm Richland APU-suorittimet tulossa Q2 2013

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD:n 28 nm Richland APU-suorittimet tulossa Q2 2013
AMD julkisti vastikään ensimmäiset Trinity-suorittimet kannettaviin, ja myös työpöytämalleja on eksynyt jo OEM-valmistajien koneisiin, mutta suoraan kuluttajille myytävät työpöytämallit antavat vielä odottaa itseään. Trinityn seuraajasta, Richlandista, on nyt kuitenkin saatu lisätietoja.

Verkkosivusto Fudzillan lähteiden mukaan jos AMD pysyy aikataulussaan, ensimmäiset demot uusilla suorittimilla saatettaisiin nähdä jo CES-messuilla ensi vuoden alussa. Julkaisu venynee kuitenkin ensi vuoden keskivaiheille, sillä tuotannon uskotaan alkavan Q2 alussa.

Richland on AMD:n ensimmäinen 28 nm APU-piiri FM2-alustalla, jota myös Trinity käyttää. Huhujen mukaan Richlandissa olisi sama määrä grafiikkaytimiä kuin Trinityssä, mutta arkkitehtuurin muututtua uudempaan myös suorituskykyä pitäisi olla luvassa lisää. Grafiikka-arkkitehtuurin lisäksi myös ytimet uusitaan nykyisistä Trinity Piledriver-ytimistä Steamroller-ytimiin, joiden odotetaan tuovan suurempia muutoksia kuin mitä Piledriver toi heikosti menestyneeseen Bulldozeriin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelejä ilmaiseksi 70 PC:n pelit
Hyvät tarjoukset-ketju 1136 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Moto G9 Play ja Android 11 3 Android -keskustelu
Biisiketju 4934 Vapaata keskustelua
YLE Areena ongelma 81 Televisiot
Deskjet 500 ajuri win 7 11 avast! - Tuki ja keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 86 Windows -ongelmat
R5 2600 GTX 1060 6GB 1 Myydään
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 2 Myydään
Videoketju 396 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä