AMD:n 28 nm Richland APU-suorittimet tulossa Q2 2013

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD:n 28 nm Richland APU-suorittimet tulossa Q2 2013
AMD julkisti vastikään ensimmäiset Trinity-suorittimet kannettaviin, ja myös työpöytämalleja on eksynyt jo OEM-valmistajien koneisiin, mutta suoraan kuluttajille myytävät työpöytämallit antavat vielä odottaa itseään. Trinityn seuraajasta, Richlandista, on nyt kuitenkin saatu lisätietoja.

Verkkosivusto Fudzillan lähteiden mukaan jos AMD pysyy aikataulussaan, ensimmäiset demot uusilla suorittimilla saatettaisiin nähdä jo CES-messuilla ensi vuoden alussa. Julkaisu venynee kuitenkin ensi vuoden keskivaiheille, sillä tuotannon uskotaan alkavan Q2 alussa.

Richland on AMD:n ensimmäinen 28 nm APU-piiri FM2-alustalla, jota myös Trinity käyttää. Huhujen mukaan Richlandissa olisi sama määrä grafiikkaytimiä kuin Trinityssä, mutta arkkitehtuurin muututtua uudempaan myös suorituskykyä pitäisi olla luvassa lisää. Grafiikka-arkkitehtuurin lisäksi myös ytimet uusitaan nykyisistä Trinity Piledriver-ytimistä Steamroller-ytimiin, joiden odotetaan tuovan suurempia muutoksia kuin mitä Piledriver toi heikosti menestyneeseen Bulldozeriin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
uusi kone valmis "pikkuputiikki" mielipiteitä 1 Uutta tietokonetta ostamassa
Biisiketju 4470 Vapaata keskustelua
Huawei 4g ja sen perään ubiquitin reitittimiä ja yhteiset toimimaan 3 WLAN ja lähiverkot
Elokuvia 22 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2129 Vapaata keskustelua
Imuroin koneen sisuskalut & kävi näin (Reboot and select proper boot device...) 6 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Videoketju 347 Vapaata keskustelua
Windows 10 - Keskustelu 1158 Windows -ongelmat
Näytönohjain "hukassa" 7 Ajuri- ja softaongelmat
Hp kannettava Win 10 Videoeditori ei toimi 10 Kannettavat tietokoneet
Näytä lisää viestejä