Intel tiputtamassa core i3 -sarjan hintoja ultrabook-myynnin siivittämiseksi?

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

Intel tiputtamassa core i3 -sarjan hintoja ultrabook-myynnin siivittämiseksi?
Intel on viime aikoina pyrkinyt parhaansa mukaan mainostamaan ultrabook-konseptiaan, mutta sitä vaivaa edelleen yksi asia - ultrabookien korkea hinta. Uudet core i3 -suorittimet saattavat kuitenkin tuoda helpotusta tilanteeseen.

Intel on toivonut laitevalmistajien käyttävän ultrabookeissaan laatumateriaaleja, kuten alumiinia ja magnesiumia, mutta samalla ultrabookien hintojen pitäisi olla nykyistä alemmat. Laitevalmistajat eivät ole olleet erityisen innokkaita karsimaan omista marginaaleistaan, jotka ovat jo tällä hetkellä alle 7% luokkaa. Vaihtoehtona Intelillä on joko taipua materiaalivaatimuksissa tai yrityksen omissa marginaaleissa.

Vastikään Intel onkin alkanut suositella halvemmissa ultrabookeissa kestäviä muovirakenteita alumiinin sijaan. Sen lisäksi Intel on lähteiden mukaan päättänyt laskea vähävirtaisten Core i3 -suorittimien hintoja 25-27 dollarilla. Nykyisillään edellisen sukupolven Core i3-3217U lähtee 225 dollarin hintaan, joten tulevien Ivy Bridge Core i3 ULV-suorittimien alennus olisi noin 11%.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

PJL78
PJL78
Haluan Ultrabookin, jossa on HD-monikosketusnäyttö, USB3, Windows 8 ja koneen tehot riittävät pyörittämään Fireworksia, PhotoShopia, Dreamweaveria, TopStyle Prota ja sen saa kytkettyä erilliseeen isoon 27" näyttöön kotona tarvittaessa, myös pelejäkin pitäisi jaksaa pyörittää (ei täysillä grafiikoilla uusimpia pelejä), esim. näytönohjain voisi olla erillinen Thunderbolt-liittimen ansiosta tai koneen sisällä oleva näytönohjain vastaisi edes nykyistä Atin 5750/5570:aa.

Hinta saisi olla 990-1090€, eli hintojen pitäisi hieman tippua vielä, jotta ostaisin sellaisen.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
uusi kone valmis "pikkuputiikki" mielipiteitä 1 Uutta tietokonetta ostamassa
Biisiketju 4470 Vapaata keskustelua
Huawei 4g ja sen perään ubiquitin reitittimiä ja yhteiset toimimaan 3 WLAN ja lähiverkot
Elokuvia 22 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2129 Vapaata keskustelua
Imuroin koneen sisuskalut & kävi näin (Reboot and select proper boot device...) 6 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Videoketju 347 Vapaata keskustelua
Windows 10 - Keskustelu 1158 Windows -ongelmat
Näytönohjain "hukassa" 7 Ajuri- ja softaongelmat
Hp kannettava Win 10 Videoeditori ei toimi 10 Kannettavat tietokoneet
Näytä lisää viestejä