AfterDawn logo

Google valmistaa Nexus 7 -tablettia omakustannehintaan?

Panu Roivas Panu Roivas
1 kommentti

Techinsights-sivusto on tehnyt purkuartikkelin Googlen uudesta Nexus 7 -tabletista, ja arvioinut 8 Gt version komponenttien hinnaksi 184 dollaria.

Google myy halvinta 8 Gt versiota 199$ hintaan, joten marginaaliksi Asuksen suunnittelemalle tabletille jäisi vain 15 dollaria.

Komponenttien hinta-arvio ei todennäköisesti ole kuitenkaan tarkalleen sitä, mitä Google ja Asus maksavat niistä, mutta pelkkä BOM (bill-of-materials) ei muodosta tuotteen kustannuksia, vaan huomioon on otettava myös kehityskulut, markkinointi, logistiikka ja myynti. Näin ollen Google saattaa myydä tablettiaan alkuun jopa tappiolla.

Vaikka halvemman 8 Gt version kate jäänee pieneksi, 16 Gt muistimäärällä varustetulla versiolla on sen sijaan hinta-arvion mukaan 35,8% kate.

Googlen ja Asuksen todelliset tuottoprosentit jäänevät hämärän peittoon, mutta varmaa on ainakin se, että muilla laitevalmistajilla tulee olemaan vaikeuksia kilpailla Nexus 7:n kanssa samoista markkinoista.


Muun muassa Applen on huhuttu julkaisevan iPad Minin samaan kokoluokkaan, ja se lieneekin Amazonin ohella yksi harvoista pelaajista, joilla olisi rahkeet haastaa Nexus 7. Apple ei ole kuitenkaan tunnettu halpalaitteiden valmistajana, joten nähtäväksi jää aikooko omenafirma todella haastaa Googlen halpatabletin.

1 KOMMENTTI

simsim41/1

Jos 200€ sais nii ois aika maukas hinta... onko tossa muute muistikorttipaikkaa???

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT