Acer keskittyy jatkossa premium-kannettaviin

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (7)

Acer keskittyy jatkossa premium-kannettaviin
Acer aikoo jatkossa keskittyä premium-luokan läppäreihin, eli alemman hintaluokan kannettavat tietokoneet häviävät hiljalleen sen mallistosta. Samalla Acerin vuonna 2008 ostama Packard Bell fokusoituu edullisiin läppäreihin.

Taiwanilaisyhtiön mukaan yhtiö haluaa selventää yhtiökuvaansa ja välttää brändien sekoittumisen keskenään kuluttajien mielissä. Vaikka kahtiajaosta pyritään tekemään mahdollisimman syvä, Packard Bellin ja Acerin tuotteissa tulee olemaan pientä päällekkäisyyttä.

Täsmällisesti sanottuna Acer keskittää alle 500 euron tietokoneet Packard Bellille ja alkaa itse valmistamaan kalliimpia laitteita. Packard Bell toimii tällä hetkellä lähinnä Euroopassa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

7 kommenttia

Eriol
Eriol
Mielenkiintoinen päätös Acerin suunnalta. Acer kuitenkin tunnetaan ainakin täällä suunnalla enimmäkseen halpakoneiden valmistajana. Brändimuutosta halpavalmistajasta laatuvalmistajaksi ei tehdä ihan noin vain, ja kilpailijoita riittää.
_kooma_
_kooma_
Mielenkiintoinen juttu tosiaan. Pitkään olen saanut lukea lukuisista ongelmista nykyisten Acerien kanssa, ja itsekin olen päätynyt useampaa huoltamaan ja korjailemaan, milloin ollut kiintolevy, milloin tuuletin vikaa. Joskus taasen näppäimistön kanssa on ollut ongelmia, joissain myös USB laitteiden kanssa. Eli jossakin kohdin noissa Acereissa on ollut runsaastikin ongelmia. Itselläni taasen on edelleen päivittäisessä käytössä, pian 7 vuotta vanha, Acer Aspire 1360L eikä siinä ole ongelman ongelmaa ollut. Lukuunottamatta omaa virhettä, jossa kannettava kaatui kyljelleen ja kiintolevy hajosi. Sen siis olen vaihtanut, ja lisännyt RAM:it maksimiin (2Gt). Hienosti tuo vielä toimii, akku tosin on jo aikoja sitten sanonut sopimuksensa irti, taitaa ilman johtoa jaksaa päällä tuon 15 minuuttia :)
Muutoin Ubuntun asentamisen jälkeen on saanut käyttää päivittäin ilman ongelmia.
Eli periaatteessa tuo voisi ainakin laadullisesti olla ns.paluuta vanhaan, jolloin nuo Acerit tuntuivat toimivan hienosti. Packard Bell nimenä taas herättää nostalgisia tunteita, samoin kuin vaikkapa Olivetti (kenenköhän omistuksessa muuten mahtaa olla, vai onko kuopattu kokonaisuudessaan jo?).

Fractal Design Arc Midi + 4x140mm + 1x120mm Arctic Cooling, ASRock Extreme4 970, Phenom II X6 1090T @ 3.8GHz + Phanteks PH-TC14PE, 8GB DDR III @ 1600MHz, Palit GTX 570, Seagate 500GB + 1TB HDD, Samsung DVD-RW, Corsair HX620W.
Netti: DNA 4G @ Sierra Wireless

sammal
sammal
Ensimmäinen kommentoija tiivistikin asian. Acer on synonyymi huonolaatuiselle halpakannettavalle. Esim. isäni osti saituudessaan sellaisen jossa on niin surkea näyttö etten suostuisi sitä käyttämään.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6. heinäkuuta, 2012 @ 7:41
zunzzi
zunzzi
Originally posted by sammal:
Ensimmäinen kommentoija tiivistikin asian. Acer on synonyymi huonolaatuiselle halpakannettavalle. Esim. isäni osti saituudessaan sellaisen jossa on niin surkea näyttö etten suostuisi sitä käyttämään.
Hei aivoikuollut. Et kai saa keneltäkään valmistajalta parilla sadalla läppäriä joka on varusteltu kaikenmailman amoled näytöillä? Uskallan väittää, että aceria myydään ainakin toisiksi eniten ja siihen määrään nähden niitä huoltokoneita tulee, ehdottomasti. Samaa paskaa nuo kaikki kiinalaiset on.
sammal
sammal
No heipä hei. Jos lähtisin läppäriä ostamaan niin budjetti olisi kyllä reilusti isompi kuin pari hunttia. Enkä väitä etteivät myisi paljon koska hinta on (valitettavasti) monille se tärkein valintaperuste. Ei muuten ollut amoled, eikä edes lcd led, vaan ihan perus-ccfl räikeällä valovuodolla.
zunzzi
zunzzi
Pointti olikin se, ei se ole missään nimessä acerin minkäänsortin vika taikka huono laatu, jos siinä halvassa mallissa sattuu olemaan se huonompi näyttö. Acerilla varmasti löytyy myös parempaa tavaraa.

Se on laajaa markkinointia kun löytyy ns. halpoja paskamalleja ja kunnon laitteita. Eiköhän acerinkin tulosluvut poikkeis joksenkin, jos lopetaisivat "paskamallien" myynnin ja vetelis pelkästään parasta rautaa sisään.
sammal
sammal
Tietysti se on puoliksi faijankin vika kun pitää ostaa aina halvimpia rimpuloita. Näyttö on kuitenkin se asia mitä tietokoneessa tuijotetaan, jos se on huono niin ei auta vaikka laite olisi muuten kelpo. Olisin voinut kirjoittaa 'lähes synonyymi'. Mutta itse vältän silti kyseistä merkkiä koska se on leimallisesti halpamerkki.

Asiahan on muuten niin että yksikään valmistaja ei voi olla samaan aikaan halpa- ja laatumerkki. Laatumerkillä ei ole varaa tärvellä brändiään huonoilla tuotteilla.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9. heinäkuuta, 2012 @ 14:07

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
USB adapteri kovalevyyn 4 Kannettavat tietokoneet
Onko hyvä paketti? 1 Uutta tietokonetta ostamassa
car x drift ongelma 4 PC:n pelit
Biisiketju 4472 Vapaata keskustelua
Hp kannettava Win 10 Videoeditori ei toimi 12 Kannettavat tietokoneet
uusi kone valmis "pikkuputiikki" mielipiteitä 3 Uutta tietokonetta ostamassa
Huawei 4g ja sen perään ubiquitin reitittimiä ja yhteiset toimimaan 3 WLAN ja lähiverkot
Elokuvia 22 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2129 Vapaata keskustelua
Imuroin koneen sisuskalut & kävi näin (Reboot and select proper boot device...) 6 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä