Taiwanissa pelätään -- Apple voi hakea myyntikieltoa ultrabookeille

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (5)

Taiwanissa pelätään -- Apple voi hakea myyntikieltoa ultrabookeille
Taiwanilaiset viranomaiset aikovat kutsua PC-valmistajia koolle, koska he pelkäävät Applen kieltävän Intelin ultrabook-konseptiin perustuvien tietokoneiden myynnin Yhdysvalloissa. Yhdysvaltain patenttiviranomainen myönsi Applelle kesäkuun alussa patentin/mallioikeuden MacBook Airin designiin.

Viranomaiset aikovat tavata paikallisia PC-valmistajia vielä tämän kuun aikana Applen D661,296-mallioikeuteen ja sen aiheuttamaan uhkaan liittyen. Kutsuvieraisiin kuuluvat Acer, Asus, Hon Hai (Foxconn) ja Compal, mutta lopullinen "vieraslista" ei ole vielä valmis.

Tapaamisessa on tarkoitus keskustella siitä, miten yhtiöiden tulisi reagoida jos Apple lähtee hakemaan myynti- ja maahantuontikieltoa ultrabookeille. Valmistajat voivat joko muuttaa nykyistä designia tai ne voivat yrittää kumota Applen mallioikeuden.


Toistaiseksi Apple ei ole aloittanut oikeusprosessia ultrabookien designiin liittyen.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

5 kommenttia

peex
peex
Aivan naurettavaa touhua. Sen vielä ymmärtäis jos olisi kyse ihan 100% kopiosta, mutta kun ei ole..

Vois ite koittaa patentoida vaikka hehkulamppujen tai autonrenkaiden muotoilun. Ehkäpä joku jenkkilän huuhaa tuomari tähänkin suostuis.
Lumikki
Lumikki
Tervetuloa patentti aikakaudelle. Kysymys on enemmänkin koska päättävät tahot maailmassa tajuaa että nykyinen patenttijärjestelmä ei toimi niin kuin sen pitäisi. Patenttien tarkoitus on taata keksijälle taloudellista etua. EI estää vapaata kilpailua.

Patentti loukkaus ei saisi estää kilpailua, sen tulisi aiheuttaa taloudellista korvausta.
puheenjohtaja
puheenjohtaja
Tää alkaa olemaan Jenkkien osalta puhdasta kauppasotaa, jolla turvataan oman maan suuryritysten edut näitä kauko-idän jättejä vastaan.

Mielenkiintoista tässä toki on se että nämä amerikan ihmeetkin valmistetaan siellä kauko-idästä ja usein vielä kilpailevien yritysten komponenteista.
arivesa
arivesa
Originally posted by puheenjohtaja:
Tää alkaa olemaan Jenkkien osalta puhdasta kauppasotaa, jolla turvataan oman maan suuryritysten edut näitä kauko-idän jättejä vastaan.

Mielenkiintoista tässä toki on se että nämä amerikan ihmeetkin valmistetaan siellä kauko-idästä ja usein vielä kilpailevien yritysten komponenteista.
Lähinnä tragikomediaa."Emme saa mitään valmiiksi asti ilman heitä,mutta ei ne juuttaat saa omillaan menestyä meidän pelikentällä".
Säälittävää viivytystaktiikkaa,käyttövoimana kaiketi tulevan pelko?
Raattis
Raattis
Eikö muotoilun patentoimisen salliminen tarkoita sitä, että jatkossa vaate ja kaikki käsilaukkuvalmistajat voivat patentoida myös tuotteidensa muotoilun pelkän tuotemerkin lisäksi. Ennenhän tämä ei ole ollut mahdollista, minkä vuoksi tunnetut merkit ovat sisällyttäneet kopiosuojatun logonsa tuotedisainiinsa vähentääkseen piraattituotteiden houkuttelevuutta niiden ihmisten keskuudessa, joilla on varaa myös aitoihin tuotteisiin. T-paitapatenttisotaa odotellessa.

Eniten itse uutisen aiheessa minua rasittaa se, ettei Applen alumiinin värinen ulkokuori ole mikään näyttävyyden multihuipentuma, eikä siitä sen takia kannattaisi kenenkään mennä oikeuteen. Se, että laite tehdään muovin sijaan laadukkaista materiaaleista, ei saisi rajoittaa muotoilua ja - hyvänen aika - värivalikoimaa yhteen ainoaan sieluttomaan luukkiin.

On ikäänkuin Apple olisi patentoinut tyhjän kankaan, ja nyt kaikki ryntäävät rahan perässä valmistamaan mahdollisimman saman näköisiä tyhjiä kankaita, jotka eivät ehkä loukkaa Applen patenttia, kun koko ongelman voisi ohittaa vetämällä yhdenkin siveltimen vedon muuten niin tylsään pohjaan.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelien siirtäminen ulkoiselle kovalevylle? 7 Kannettavat tietokoneet
Pelejä ilmaiseksi 169 PC:n pelit
Hauskat kuvat 5 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 97 Vapaata keskustelua
Biisiketju 5429 Vapaata keskustelua
Instagramin uudet ominaisuudet 14 Yleistä keskustelua kännyköistä
Valokuidun saatavuus eri puolilla Suomea 21 Laajakaistaliittymät
Ulefone Armor x7 pro 3 Android -keskustelu
Uutta pöytäkonetta ostamassa, hyvä käytetty tai mahd. uusi 40 Uutta tietokonetta ostamassa
Eka koneenkasaus lähestyy, miielipide setupista? 11 Uutta tietokonetta ostamassa
Näytä lisää viestejä