Micron osti Elpidan - muistien hinnat liikkeelle?

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (4)

Micron osti Elpidan - muistien hinnat liikkeelle?
Japanilainen DRAM-muistivalmistaja Elpida ilmoitti viime helmikuussa olevansa konkurssin partaalla, sillä se ei pystynyt enää maksamaan miljardivelkojaan. Elpidan tarinalle on vihdoin saatu päätös, sillä Yhdysvaltalainen Micron on ostanut sen itselleen 2,5 miljardilla dollarilla.

Maailman kolmanneksi suurimman muistivalmistajan konkurssi on aiheuttanut myös muistimarkkinoille epätavallista vakautta hinnoissa, jotka eivät ole juurikaan muuttuneet sitten Elpidan ongelmien tultua julki. Muistien hinnat ovat perinteisesti heilahdelleet nopeaan tahtiin, ja Elpidan nykyinen tilanne johtuukin muistimarkkinoiden epävakaudesta.


2x4 Gt 1600 MHz DDR3-muistien hintakehitys.Elpidan konkurssin pelättiin nostavan DRAM-muistien hintoja, sillä markkinoita hallitsisivat sen jälkeen korealaiset Hynix ja Samsung. Neljänneksi suurimman Micronin ostopäätös pitänee kuitenkin muistimarkkinat jatkossakin liikkeellä. Kaupan tuloksena Micron on maksanut Elpidan velkojille noin 140 miljardia jeniä, ja aikoo investoida 100 miljardia jeniä Elpidan tehtaisiin, ja erityisesti mobiililaitteiden DRAM-muisteihin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

4 kommenttia

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Hyvä homma ettei mennyt noille isoille firmoille. Toivottavasti ei vain tule Micronille takkiin, ettei oma talo kaatuisi samalla. Kilpailua tarvitaan!
Wimoweh
Wimoweh
Hienoa asia, kyllä pitää seuraavaan koneeseen ostaa tuolta tulevaa muistia, ihan tukeakseen.

Define R4 | Corsair HX850W | i7-4820K@4.5GHz | 16GB Corsair Vengeance@1866MHz | 2xM500 240GB(striped)+2xOCZ Vertex 4(striped) | Asus VG248Q | Das Keyboard Professional+G400 | 2xProlimatech Vortex 140mm, 2x Noctua NF-P14, 1x Scythe 140mm, 1x NoiseBlocker 140mm|

Vanhempien kone: kotelo m-ITX|SFX450W|AsRock H81I|i3-4130/wSilverstone low-cooler|8GB Kingston 1333MHZ 8-9-8-23|

Raattis
Raattis
Loistavaa! Ei ainakaan vielä käy niin kuin kovalevyille.
sam49
sam49
Micron oli 1990-luvun alkupuolella varsinainen riesa. Se sai jollain lakitempulla nostettua silloisten suurimpien RAM:in hinnat pilviin useaksi vuodeksi ympäri maailmaa. Toivottavasti niillä ei ole nyt joku juoni mielessä. Patenteilla yms. leikkimällä USAssa voi viivyttää luonnollista tekniikan kehitystä useita vuosia. Onhan näitä ahneita ollut muitakin, mm. RAMbus, mutta en yhtään surisi, vaikka Micron siirtyisi tuhansien nurin menneiden tietotekniikkafirmojen joukkoon.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4997 Vapaata keskustelua
Thunderbird/Gmail ongelma 14 Windows -ongelmat
Yleistä keskustelua asian vierestä 103 Vapaata keskustelua
Muistin lisääminen tietokoneeseen. Mitä huomioon? 4 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1142 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Mitä tarkastaa/päivittää uuteen valmiiseen konepakettiin. 1 Uutta tietokonetta ostamassa
PlayStation 5 -saatavuus 1 Playstation (PS4 ja PS5)
Videoketju 402 Vapaata keskustelua
Uudet / mielenkiintoiset sovellukset 2 Yleistä keskustelua kännyköistä
Perseilyketju. 2194 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä