AfterDawn logo

Lähde: Microsoft selvitti sen kumppaneiden tablet-suunnitelmat -- julkisti sitten Surfacen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Microsoft Surfacen julkistus oli monelle yllätys, sillä se onnistuttiin pitämään erittäin hyvin salassa. Se oli sitä myös Microsoftin liittolaisille, joiden luottamus yhtiötä kohtaan saattaa olla nyt historiaa

Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer kertoi Surfacen julkistuksen jälkeen, että yhtiö kertoi sen suunnitelmista etukäteen PC-valmistajille. Paljastus tehtiin ilmeisesti vain vähän ennen virallista julkistusta, eli valmistajat eivät olleet millään tasolla tietoisia Surfacen kehitysvaiheista. PC-valmistajien kanssa keskustellut analyytikko Patrick Moorheadin mukaan salailulla saattaa olla likainen puolikin.

Moorheadin saamien tietojen mukaan Microsoft kehitti Windows 8:aa aktiivisesti PC-valmistajien kanssa. Yhteistyö oli niin syvää, että yhtiöt paljastivat Microsoftille tulevien tuotteiden designit. Ennen Surfacen julkistusta Microsoft järjesti tapaamisen eri osapuolten johtajien välillä, missä yhteistyökumppanit paljastivat ohjelmistoyhtiölle heidän tulevien tablettien julkaisuun ja markkinointiin liittyviä yksityiskohtia.


Muutama viikko myöhemmin Microsoft esitteli tablettinsa, jonka kaikkia yksityiskohtia ei tiedetä vieläkään. Malttoiko Microsoft olla hyödyntämättä luottamuksellista tietoa Surfacen kehityksessä?

Mooreheadin tietojen mukaan muutamat PC-valmistajat suunnittelevat nyt panosten lisäämistä Chromebook- ja Android-laitteisiin.

4 KOMMENTTIA

ArttuH5N11/4

No olisi kyllä uskomattoman röyhkeää toimintaa. En ihmettele jos yhteistyöstä tulee pirun paljon hankalampaa.

Toisaalta, nämä ovat suuryrityksiä joiden ensimmäinen ja tärkein tehtävä on tuottaa voittoa sijoittajille.

(Loistava kuva muuten :D)

0rgk12/4

Enpä usko että MS noi typerästi toimisi. Rautavalmistajat ovat sen todella pitkäaikaisia ja kriittisiä kumppaneita.

Uskon ennemmin ajatukseen, että tässä on kyse vain rauta-toimittajien sparraamisesta. MS haluaa osoittaa minkälaisia tuotteita rautatoimittajiltaan se haluaa. Surfacea ei sen hienouksista huolimatta tulla kovin paljon valmistamaan.

bltoha3/4

Surface on tekniikkademo, joka hinnoitellaan sen verran mojovasti että volyymikaupasta ei voi puhua.

Halpis-W(P)8 tablettien tekemisen se jättää muiden tehtäväksi.

Grina4/4

Ei parissa viikossa ehdi muiden salaisuuksia hyödyntää tuollaisessa suunnittelutyössä millään.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT