Bill Gates: Tabletit eivät sovi luokkahuoneisiin

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (6)

Bill Gates: Tabletit eivät sovi luokkahuoneisiin
Applen iPadien ja iBook-kirjojen tärkeimpiin kohdemarkkinoihin kuuluvat opiskelijat ja koulutusta tarjoavat laitokset. Esimerkiksi San Diegon koulupiiri investoi 15 miljoonaa dollaria iPad 2 -taulutietokoneisiin. Muuallakin maailmassa koulukirjat ovat alkaneet vaihtua tabletteihin. Bill Gates ei ole kuitenkaan vakuuttunut tablettien soveltuvuudesta opetuskäyttöön.

Tableteilla on ollut todella huono historia opetuskäytössä, Microsoftin perustaja kommentoi Chronicle of Higher Educationin haastattelussa. Hänen mielestä oppimisessa on kyse muustakin kuin pelkästään lukemisesta. Opiskelijoiden ja koululaisten pitää myös kirjoittaa, eivätkä tabletit ole omiaan tässä tarkoituksessa. Näppäimistön ansiosta tietokoneet soveltuvat tablettia paremmin kouluihin, Gates kertoo.


Joissakin tutkimuksissa on havaittu, että opiskelijat saavuttivat parempia tuloksia lukiessaan opintomateriaalia iPadilta (verrattuna kirjoihin).

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

6 kommenttia

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Hmm... Tuskin täppäreitä on ostettukaan kirjoittamista silmälläpitäen. Niillä voi korvata "oppikirjat" läppäri tai pöytäkone tarvitaan sitten varsinaiseen työskentelyyn.
ArttuH5N1
ArttuH5N1
Toisaalta Gates on oikeassa, mutta toisaalta tästä saattaa hyvinkin tulla yksi niistä legandaarisen väärässä olleista lausunnoista.
myllis
myllis
Originally posted by ArttuH5N1:
Toisaalta Gates on oikeassa, mutta toisaalta tästä saattaa hyvinkin tulla yksi niistä legandaarisen väärässä olleista lausunnoista.
Se lausunto oli netin urbaanilegenda. Ihmettelen kun joku vielä uskoo siihen.
teppoI
teppoI
Jos ajatellaan puhtaasti luokkahuoneita yms., niin näppäimistö ei välttämättä (IMO) ole kaikista paras tapa tuottaa tekstiä. Stylus-kynä voi olla parempi väline tähän, mutta sen hyödyntäminen oikeasti tuottavassa/hyödyllisessä toiminnassa vaatii kosketusnäyttöjen nopeutumista nykyisestä (lagi ~0 millisekuntia) ja tiheämpää sensorisijoittelua, jotta tekstiä saataisiin tuotettua "pikselin tarkkuudella".
ArttuH5N1
ArttuH5N1
Originally posted by myllis:
Originally posted by ArttuH5N1:
Toisaalta Gates on oikeassa, mutta toisaalta tästä saattaa hyvinkin tulla yksi niistä legandaarisen väärässä olleista lausunnoista.
Se lausunto oli netin urbaanilegenda. Ihmettelen kun joku vielä uskoo siihen.
En nyt viitannut mihinkään tiettyyn lausuntoon, vaan niihin lukuisiin väärässä olleisiin, joita aina toistellaan. Kuten se IBM:n pomon lausunto, että maailmassa on markkinoita vain viidelle tietokoneelle. Ynnä muut vastaavat.

Mutta mihin lausuntoon sinä viittasit? Ilmeisesti johonkin Gatesin sanomaan?
Raattis
Raattis
Originally posted by ArttuH5N1:

- -
Mutta mihin lausuntoon sinä viittasit? Ilmeisesti johonkin Gatesin sanomaan?
Siihen "640K should be enough for everyone" olettaisin.

En usko, että tableteilla on niiden nykyisessä muodossa oikeaa käyttöä koululuokissa. Vaikka niistä lukeminen olisi tehokkaampaa kuin kirjasta, ei se anna minusta syytä tuhlata 15 miljoonaa teknologiaan, jonka valmistaja on keskittynyt lähinnä saamaan edellisen sukupolven laitteensa näyttämään muinaisilta.

Ennemmin keskittyisin oppimateriaalin sähköistämiseen niin, että niihin voi päästä miltä tahansa koneelta käsiksi. Mikä vaan sähköinen alusta - toisin kuin kirjat - kumminkin mahdollistaa opiskelun kannalta korvaamattoman etsimistoiminnon (siis ctrl+f tai f3).

LISÄYS:
Olisi sitten aivan toinen asia, jos koulut sitoutuisivat kehittämään oikeasti tablettien teknologiaa hyödyntäviä sovelluksia. Ei mitään typeriä opetuspelejä, joita on roppakaupalla markkinoilla, joita kukaan ei jaksa pelata, ja joista ei opi varmasti mitään. Vaan ihan ehtoja, tutkitusti toimivia ja oppilaita innostavia pelejä sekä ohjelmia. Eikä pelkkää PR-skeidaa.

Tätä ei vaan kukaan tunnu haluavan ottaa taakakseen. Oppilaita ja opettajia kun on helpompi höynäyttää näpertelemään hyödyttömien "oppimisympäristöjen" ja "opetuspelien" kanssa, kunnes niihin viimein kyllästytään.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27. kesäkuuta, 2012 @ 19:28

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5397 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
PlayStation 5 -saatavuus 31 Playstation (PS4 ja PS5)
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä