Asus tuo Transformer Pad Infinityn Suomeen

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Asus tuo Transformer Pad Infinityn Suomeen
Asus tuo tämän vuoden alussa esitellyn Transformer Pad Infinity -taulutietokoneen Suomeen heinäkuun lopulla (vko 30). Hintaa laitteella on 599 euroa (näppäimistötelakan kanssa 749 euroa).

Infinity edustaa näyttönsä puolesta ehdottomasti Android-tablettien parhaimmistoa. 10,1-tuumainen Super IPS+ -paneelilla varustettu Full HD -näyttö, joka on suojattu Corningin Gorilla Glass 2 -lasilla, pitäisi olla teknisten ominaisuuksien puolesta riittävä missä käyttötarkoituksessa tahansa. LED-taustavalaistun näytön kirkkaus on 600 cd/m2. Suorituskyvystä vastaa 1,6 gigahertsin taajuudella tikittävä Nvidian Tegra 3 -piiri (T33). Keskusmuistia on gigatavun verran.

Laitteesta löytyy automaattitarkennuksella varusteltu kahdeksan megapikselin kamera, jolla voi nauhoittaa 1080p-tasoista videokuvaa (LED-salama, F/2.2-aukko). Etupuolella on videopuheluita varten tarkoitettu kahden megapikselin kamera.


Micro-HDMI:n lisäksi tabletissa on microSD-korttipaikka. Näppäimistötelakka lisää liitäntöjä yhden USB 2.0 -paikan ja SD-korttipaikan verran. Bluetooth v3.0 ja Wlan (b/g/n) löytyy niin ikään. Markkinoille tulee myöhemmin tänä vuonna LTE-versio. Infinity tulee myyntiin 32 ja 64 gigatavun versioina.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

Raattis
Raattis
En ole kauheen kiinnostunut tableteista, mutta tiedostan niiden käytännöllisyyden silloin tällöin, kun koolla on väliä - mukavampi käyttää kuin kännykkää, mutta helpompi pitää mukana kuin läppäriä. Olen miettinyt Ultrabookin hommaamista tämän kesän aikana, ja nämä tablet-läppärit ovat yksi ihan pätevä vaihtoehto.

Ensinnäkin ovat halvempi kuin ultrabookit, akun kesto on parempi, ovat suunniteltu olemaan aina päällä, käyttö esim. bussissa on luonnollisempaa kuin läppärin ja lämpenevät osat ovat näytössä eivätkä sylissä tai sängyn eristävän patjan päällä.

Huonona puolena on tabletille ja sormille suunniteltu käyttöjärjestelmä, joten kovin hurjaa käytön tehokkuutta siltä tuskin kannattaa odottaa. Raudan uniikkiuden vuoksi lienee turha edes unelmoida yhteensopivasta täysiverisestä linux-distrosta. Mutta kuka tietää - ehkä Androidista olisi työpöytäkäyttöjärjestelmäksi. En vaan usko, että sille on yhtä laaja työpöytäohjelmien tuki kuin muille linux-distroille. Ironista, kun ohjelmat ovat niin iso osa nykyistä puhelin- ja tablet-kulttuuria.

Kommentoi uutista