Sony kehittelee 500 PPI:n OLED-paneeleita

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (4)

Sony kehittelee 500 PPI:n OLED-paneeleita
Sony on esitellyt SID 2012 -messuilla uutta teknologiaa, joka mahdollistaa suuriresoluutioisten OLED-paneelien valmistuksen. Sonyn mukaan uudella offset printing -tekniikalla voitaisiin valmistaa jopa 500 PPI:n (pikseliä per tuuma) OLED-paneeleja.

Sony on tämän vuoden SID-messuilla esitellyt ensimmäistä offset printing -tekniikalla valmistettua 7,4-tuumaista AMOLED-paneelia. Prototyyppi esitteleekin uudentyyppistä painamismenetelmää eikä maksimitarkkuutta, sillä sen resoluutio on vain 960x540 ja PPI 150. Käytännössä näytöt kootaan painamalla punainen ja vihreä kerros offset printing -tekniikalla, ja ne yhdistetään toisella tekniikalla valmistettuun siniseen kerrokseen.
OLED-paneelien resoluution nostaminen on koettu vaikeaksi, ja valmistajat ovatkin monesti tyytyneet kompromissiratkaisuihin, kuten Pentile-matriisiin, yrittäessään korottaa paneelin nimellistä resoluutiota. Uudella tekniikalla OLED-paneelit pysyisivät kuitenkin resoluutiokisassa mukana, sillä LG julkisti vastikään 498 PPI:n LCD-paneelin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

4 kommenttia

Lumikki
Lumikki
Ehkä kysymys on että mihin tarvitaan 500 PPI:n näyttöä. Ihmis silmällä on rajoitettu tarkkuus.
mcmopo
mcmopo
Originally posted by Lumikki:
Ehkä kysymys on että mihin tarvitaan 500 PPI:n näyttöä. Ihmis silmällä on rajoitettu tarkkuus.
Videolaseissa. Siina molemmille silmille tulee pieni näyttö joka vastaa noin 50" telkkaria (ainakin nykyiset). Mutta nykyään on aika vaikeaa/kallista tehdä ~2/3" näyttöjä fullHD resoilla.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

Taeco
Taeco
Näkeehän sitä iPhonenkin näytöltä pikselit vielä yli 30cm päästä, kaippa jotkut tahtoo, ettei niitä näe silmä kiinni lasissakaan?

Intel i7-3820 @ 5,1Ghz | HIS HD7950 @ 925Mhz | Kingston 16Gt DDR3 | Samsung 250Gt SSD | Sonera 100/100M

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Lieneekö tuolla mitään rajaa, kuinka "hyväksi" resoluutio voi kasvaa? Jos ei muuta, niin ainakin se tarkoittaa yleensä sitä, että jos huipulla saavutetaan jotain, niin alakertaankin saadaan parannuksia.

Kommentoi uutista